Ga terug

Nutella Tiramisu in glaasjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Trefwoord: Nutella Tiramisu
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram speculoos
  • 2 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram Nutella
  • 50 ml melk
  • cacaopoeder voor de bovenkant

Instructies

  • Breek de speculoos in grove brokjes en leg ze in een platte schaal. Zet even apart.
  • Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de mascarpone en 1 theelepel vanille extract een een kom en klop met een handmixer (of in je keukenmachine) tot een luchtige massa. Zet nog een kom klaar en schep daar de helft van het mascarponemengsel in.
  • Voeg bij één helft de 2e eetlepel vanille extract toe en meng nog even kort. Dit is straks je witte laag.
  • Smelt de Nutella met de melk in een steelpannetje op laag vuur, totdat je een mooie gladde Nutella saus hebt. Giet de saus in een maatbeker. Als het goed is heb je nu zo'n 125 ml saus.
  • Giet 75 ml van de saus over de speculoosbrokjes en roer goed door elkaar. Ja het wordt plakkerig - geeft niets. Dat hoort.
  • Giet de resterende 50 ml saus bij de tweede helft van het mascarponemengsel. Meng even goed door elkaar met de handmixer. Dat is zometeen je lichtbruine Nutella laag.
  • Klop de eiwitten stijf. Spatel de helft van de eiwitten luchtig door je klassieke witte mengsel. De andere helft spatel je voorzichtig door je Nutella mengsel.
  • Ok, nu gaan we bouwen. Doe een laagje natte speculoosbrokjes in een glaasje en schep daar een laag van het lichtbruine Nutella mengsel op. Dek dat af met een tweede laag speculoosbrokjes. Daar schep je dan vervolgens de witte klassieke laag op. Herhaal deze handeling voor alle vier de glaasjes.
  • Zet de glaasjes minimaal 4 uur in de koelkast (en als je de tijd hebt - dat had ik dus niet - beveel ik zelfs een hele nacht aan. Net als bij normale tiramisu). Bestrooi vlak voor het serveren de bovenkant van de glaasje met wat cacaopoeder. Ik doe dat met een klein zeefje. ENJOY!