Onze Franse Keuken

Geroosterde spruitjes salade

spruitjes salade

Salades, Vis | november 13, 2019 | By

Een geroosterde spruitjes salade. Dit is echt een typisch ‘kliekjes’ gerecht. Ik hou namelijk altijd wel een deel van de in de oven geroosterde spruitjes over. De reden? Hier thuis ben ik de enige spruitjes fan. De rest loopt er met een grote bocht omheen. Daar ben ik helemaal niet rouwig om, want daardoor blijft er des te meer over voor mij. Meestal gebruik ik overgebleven spruitjes als basis voor een lunch salade. Dit is een versie met gerookte makreel.

Deze geroosterde spruitjes salade is echt zo gemaakt. Ik voeg alleen nog wat kikkererwten, mais en gerookte makreel toe. De combinatie heeft geen ingewikkelde dressing nodig. Eigenlijk alleen een eetlepel azijn en een eetlepel olie. Zeg nou zelf. Dat is toch zo gepiept?

salade met spruitjes en makreel

Geroosterde spruitjes salade met gerookte makreel

Een heerlijk lunchgerecht: Deze salade met geroosterde spruitjes, kikkererwten, mais en gerookte makreel.
Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: spruitjes salade
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram spruitjes in de oven geroosterd – zie blogpost 6/11/2019
  • 80 gram mais uit blik
  • 70 gram kikkererwten uit blik
  • 70 gram gerookte makreel
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Doe de spruitjes, mais en kikkererwten in een kom.
  • Trek de makreel voorzichtig in vlokken en doe ze in de kom.
  • Voeg azijn en olie toe en hussel alles voorzichtig door elkaar.
  • Schep de salade op een bord en genieten maar. Enjoy!

2 Comments

  1. Yvon

    mei 9, 2020 at 10:31 pm

    Spruitjes rooster je ook gemakkelijk in een airfryer

    Reply
    • Lisette

      mei 10, 2020 at 6:22 am

      Hi Yvon, bedankt voor de tip. Groetjes, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress