Geroosterde spruitjes salade

Een geroosterde spruitjes salade. Dit is echt een typisch ‘kliekjes’ gerecht. Ik hou namelijk altijd wel een deel van de in de oven geroosterde spruitjes over. De reden? Hier thuis ben ik de enige spruitjes fan. De rest loopt er met een grote bocht omheen. Daar ben ik helemaal niet rouwig om, want daardoor blijft er des te meer over voor mij. Meestal gebruik ik overgebleven spruitjes als basis voor een lunch salade. Dit is een versie met gerookte makreel.
Deze geroosterde spruitjes salade is echt zo gemaakt. Ik voeg alleen nog wat kikkererwten, mais en gerookte makreel toe. De combinatie heeft geen ingewikkelde dressing nodig. Eigenlijk alleen een eetlepel azijn en een eetlepel olie. Zeg nou zelf. Dat is toch zo gepiept?

Geroosterde spruitjes salade met gerookte makreel
Ingrediënten
- 200 gram spruitjes in de oven geroosterd – zie blogpost 6/11/2019
- 80 gram mais uit blik
- 70 gram kikkererwten uit blik
- 70 gram gerookte makreel
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Doe de spruitjes, mais en kikkererwten in een kom.
- Trek de makreel voorzichtig in vlokken en doe ze in de kom.
- Voeg azijn en olie toe en hussel alles voorzichtig door elkaar.
- Schep de salade op een bord en genieten maar. Enjoy!
Yvon
mei 9, 2020 at 10:31 pmSpruitjes rooster je ook gemakkelijk in een airfryer
Lisette
mei 10, 2020 at 6:22 amHi Yvon, bedankt voor de tip. Groetjes, Lisette