Onze Franse Keuken

Aardappelsalade ‘Matt Preston’

Aardappelen, Salades | april 2, 2017 | By

Zoals jullie weten ben ik fan van Masterchef Australië. Nu is het programma al een tijdje niet op tv, maar via mijn kookboek van Matt Preston – mijn favoriete jurylid – hou ik er toch een beetje feeling mee. Matt zijn boek staat vol simpele ‘short-cut’ recepten, die hij ook altijd in de speciale masterclasses laat zien. Zo maakt hij in een handomdraai een lekkere soep van een eenvoudig blik witte bonen in tomatensaus. Dat recept heb ik ooit eens getest en dat is serieus een aanrader. Die blogpost kan je HIER teruglezen.

Vandaag een fijne aardappelsalade uit ‘Matt Preston’s 100 beste recepten’. Een simpele versie met gebakken spekjes en een romige mosterd-mayonaise dressing met verse bieslook. Ik maakte hem als bijgerecht voor bij de eerste asperges van dit seizoen. Smullen! Ik vind deze salade ook echt een aanrader voor bij een picknick of BBQ. Fijn weekend allemaal!

Aardappelsalade 'Matt Preston'

Totale tijd30 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 3 eieren
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 lenteuitjes

Dressing

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • zout & peper
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokken. Kook ze beetgaar en laat afkoelen.
  • Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Bak de spekblokjes lekker knapperig.
  • Snijd de lenteuitjes in kleine ringetjes.
  • Doe de aardappel, spek, ei en lenteui in een kom.
  • Maak de dressing: hussel de mayonaise, creme fraiche, mosterd, azijn en suiker door elkaar en breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Giet de dressing in de kom en hussel alles voorzichtig door elkaar.
  • Bestrooi met de fijngehakte bieslook. Bon appetit!

Opmerking

Adapted from Matt Preston

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress