Onze Franse Keuken

Frisse maaltijdsalade met tonijn

Salades | maart 29, 2017 | By

Wat een prachtig weer. Van dat fijne zonnetje krijg ik me toch een bak energie. Ik heb zelfs zojuist hardgelopen. Klein rondje – dertig minuutjes, maar toch…beter dan niets. Het moet niet gekker worden. Nu heb ik geen zin in een heftige avondmaaltijd. Het is wat mij betreft dan ook een perfecte avond voor deze maaltijdsalade. Eentje met tonijn. Ik maak hem regelmatig voor mezelf. Arjan doe ik hier namelijk geen plezier mee. De reden? Er gaan witte bonen en verse koriander doorheen en dan haakt hij af. Dus de aangegeven hoeveelheden in het recept zijn voor 1 persoon.

Door de toevoeging van bonen krijgt de salade meer body en ik vind het echt een verrassende combinatie met tonijn. Het idee heb ik opgedaan op Malta, waar men vaak een bonensalade met tonijn serveert. Een topidee. Voor het frisse voeg ik nog wat radijs toe en uiteraard mogen mijn grote favorieten – avocado en pijnboompitjes – niet ontbreken in deze salade. De dressing is heel eenvoudig. Alleen een beetje olie, limoensap en fijngehakte koriander. Genieten op deze mooie lenteavond!

 

Maaltijdsalade met tonijn

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 1
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 100 gram witte bonen uit blik
  • 1 blik tonijn op water 190 gram
  • 1 kropje little gem sla
  • 3 radijsjes
  • 5 groene olijven
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 avocado
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 volle eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • grof zeezout & versgemalen peper

Bereiding

  • Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze even schoon.
  • Open het blik tonijn en laat uitlekken.
  • Snijd het knopje little gem in kleine stukjes.
  • Snijd de radijsjes en olijven in kleine ringen.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snipper de rode ui.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes.
  • Doe de bonen, tonijn, little gem, radijs, olijf, tomaat, rode ui en avocado in een slakom en giet de olijfolie erover. Knijp de halve limoen uit boven de kom. Voeg de koriander toe en bestrooi royaal met zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog extra olie, koriander, limoensap en/of zout toe. Bestrooi met de pijnboompitjes. Bon appetit!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress