Citroen kippensoep met orzo

Recept: Citroen kippensoep met orzo
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 8 kippendijen, ontbeend en ontveld
– 3 wortelen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 ui
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 liter kippenbouillon
– 2 blaadjes laurier
– 1 tak rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 100 gram orzo
– sap van 1 citroen
– 2 theelepels fijngehakte verse peterselie
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de kippendijen in blokjes en bestrooi ze royaal met zout en peper.
– Snijd de wortelen, bleekselderij en ui in kleine blokjes.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de kipblokjes toe.
– Roerbak ze 3 minuten, haal ze uit de pan en zet apart.
– Doe de resterende eetlepel olijfolie in de pan en doe de groenteblokjes erbij.
– Pers de knoflook uit boven de pan en roerbak alles even 4 minuten, tot de ui glazig ziet.
– Giet dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
– Draai, zodra de bouillon kookt, het vuur zacht.
– Voeg de laurier, rozemarijn en tijm toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
– Voeg dan de orzo toe en laat het geheel nog ruim 10 minuten pruttelen, totdat de orzo gaar is.
– Verwijder de tak rozemarijn en de laurierblaadjes.
– Breng de soep op smaak met het citroensap, peterselie, zout en peper.
– Schep de soep in komen en serveer.
Bron: Deze lekkere soep vond ik via Pinterest op ‘Damdelicious‘.