Gevulde rundvleesrolletjes
Wat vond ik ervan?
De rolletjes zijn vrij eenvoudig te maken. Je hakt wat salami fijn, beetje knoflook, boter en basilicum erdoor. Op dunne plakjes vlees smeren en oprollen maar. Ik had geen keukentouw en prikte de rolletjes dan ook vast met cocktailprikkers en dat ging ook prima. Ik besloot de rolletjes te serveren met wat gnocchi erbij. Ik bakte nog even snel wat plakjes champignons, handje bladspinazie erdoor en als dressing goot ik het braadvocht van de rundvleesrolletjes erbij. Hmmmm, smullen. Ik was bang dat het vlees taai zou zijn – het moet namelijk volgens het recept, na het braden nog 15 minuten sudderen, maar dat viel me erg mee. Ik moet zeggen dat er van mij best wat meer basilicum door mag, want die valt een beetje weg. Ik vond met name de combinatie met het bijgerecht een fijne combinatie. Voor herhaling vatbaar. Normaal gesproken geven we bij samen op afstand kooksessies alleen een review, maar van deze rundvleesrolletjes geef ik met alle plezier mijn versie (zie verderop). Eerst Inge haar review.
Wat vond Inge ervan?
Tot zover onze bevindingen.
Dit was voorlopig weer even onze laatste testsessie. Komend najaar pakken we de draad weer op van ons ‘Samen Koken op Afstand’ project.
Wil je het gerecht van deze review ook eens maken? Dit is mijn versie:
Recept: Gevulde rundvleesrolletjes
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 4 dunne rundvleeslapjes
– 50 gram salami
– 20 gram zachte roomboter
– 1/4 teentje knoflook
– 3 blaadjes verse basilicum
– zout & peper
– 3 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode ui, gesnipperd
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
Desgewenst voor erbij:
– 200 gram gnocchi
– 100 gram champignons
– 1 eetlepel olijfolie
– 25 gram (handje) bladspinazie
Bereiding:
– Hak de salami, knoflook en basilicum fijn en roer dat in een kommetje met de roomboter tot een smeuïg geheel.
– Leg de plakjes rundvlees op je werkoppervlak en verdeel de salamispread erover.
– Bestrooi de lapjes met zout en peper en rol ze op.
– Zet de rolletjes vast met cocktailprikker of met keukentouw.
– Verwarm de olijfolie in een braadpan en voeg de ui en rozemarijn toe. Roer even goed.
– Bak de rolletjes rondom bruin aan, keer ze regelmatig om.
– Zet dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
– Kook in die tijd de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing.
– Snijd de champignons in plakjes en bak die in de olijfolie bruin.
– Meng de gnocchi met de champignons in een kom en roer de bladspinazie erdoor.
– Haal de rundvleesrolletjes uit de pan – haal de prikker eruit/of het keukentouw eraf.
– Giet het braadvocht (met uitjes) bij de gnocchi en meng dat nog even goed.
– Leg op je borden een beetje gnocchi en de rundvleesrolletjes. Serveer en geniet!
Bron: De ‘rundvleesrolletjes’ komen uit ‘De Zilveren Lepel’