Trostomaatjes uit de oven
Dit vind ik nou echt zo’n gerechtje, dat gewoon heel gaaf staat op een bord. Kleine rode bolletjes aan een takje. Iets eenvoudigs oogt bijzonder. Het is zo gemaakt en erg lekker – tja, en dat is natuurlijk het belangrijkst. Dit recept heb ik uit ‘Onder de olijfboom’, het heerlijke kookboek waar ik maandag over schreef. Het is een ideaal voorbeeld van de door Manuela beschreven ‘al fresco’ stijl .
Recept: Trostomaatjes uit de oven
Ingrediënten:
– 20 à 30 kleine trostomaatjes aan het steeltje.
– 2 eetlepels olijfolie, extra virgine
– 10 blaadjes verse basilicum
– 1 theelepel verse tijm
– 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
– grof zeezout
– versgemalen peper
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Vet een ovenschaal in met een 1 eetlepel olijfolie, leg de tomaatjes met steel en al erin.
– Verdeel de basilicum, tijm, knoflookplakjes over de schaal.
– Besprenkel de tomaatjes met de resterende eetlepel olijfolie en wat grof zeezout.
– Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de ovenschaal.
– Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de tomaatjes 20 minuten. Bon appetit!