Ottolenghi gepocheerde kip met zoete Freekeh

Recept: Gepocheerde kip met zoete Freekeh
Ingrediënten:
Voor 4 personen
– 1 kip (zo’n 1,2 kg)
– 3 kaneelstokjes
– 2 wortelen
– 2 laurierblaadjes
– 6 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
– 2 uien
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram Freekeh
– 1/2 theelepel gemalen piment
– 1/2 theelepel gemalen koriander
– 20 gram boter
– 20 gram geschaafde amandelen
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de wortelen in dunne plakken.
– Doe de kip in een soeppan en voeg de kaneelstokjes, wortelplakjes, laurierblaadjes en drie eetlepels bladpeterselie toe.
– Pel 1 ui en snijd hem in vieren en doe die in de pan.
– Vul de pan met koud water, totdat de kip net onderstaat. Doe een theelepel zout in het water.
– Breng het gehel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat de kip op zacht vuur 1,5 uur pruttelen.
– Maak een half uur voordat de kip klaar is de rest van het gerecht klaar:
– Pel en snipper de 2e ui
– Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui, tot deze glazig is (minuut of 5).
– Voeg dan de freekeh, piment en koriander toe. Voeg royaal zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en giet er 300 ml van de kippenbouillon bij.
– Breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en draag het vuur lager. Kook de Freekeh in 15 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en laat het nog 20 minuten met deksel op de pan staan.
– Meng de resterende bladpeterselie door de freekeh.
– Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees eraf en snijd het in stukken.
– Smelt vlak voor het serveren de boter in een koekenpan en bak daar heel even kort de geschaafde amandelen goudbruin in met een beetje zout.
– Leg op elk bord een beetje freekeh. Verdeel wat kippenvlees erover en garneer met wat goudbruine amandelen. Lekker met wat frisse komkommersalade erbij. Bon appetit!