Onze Franse Keuken

Vegetarische tortillatosti met gesmoorde rode kool, wortel en avocado

Tortilla.jpg

Broodjes, Lunch, Vega | februari 11, 2015 | By

Eerder schreef ik al een keer over tortilla-pizza. Deze tortillatosti is daar eigenlijk een soort leuke lunchvariant van. Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht dat ik ooit zag langskomen op het leuke foodblog Lepeltje Liefde. Ik neem daar regelmatig een kijkje: Originele en smakelijke vegetarische gerechten op een prachtige manier in beeld gebracht. Echt een aanrader.
 
Lies schreef vorig jaar een keer over quesadillas met gesmoorde rode kool, olijventapenade en avocado. Mjamm. Toen ik van de week na het maken van een stoofschotel nog wat rode kool overhad, schoot die blogpost ineens door mijn hoofd (logisch- tja, zo werkt mijn brein nou eenmaal) en besloot ik daar een lekker lunchgerechtje mee te maken. 
 
Recept: Tortillatosti met gesmoorde rode kool, wortel en avocado
Voor 1 persoon
 
Ingrediënten:
 
– 1 maistortilla
– 1 wortel
– 1 dunne plak rode kool
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels olijfolie
– zout en peper
– 6 zwarte olijven 
– 1/2 avocado
– 1 eetlepel geraspte oude kaas
 
Bereiding:
 
– Schil de wortel en snijd in hele dunne reepjes (met een mandoline – op julienne stand)
– Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.
– Verwarm de olijfolie in een pan en voeg wortel en kool toe.
– Bak alles al roerend even 2 minuten, giet dan de azijn erbij en laat het geheel op zacht vuur 15 minuten stoven.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Mix de olijven in een keukenmachine tot een grove puree.
– Smeer de tortilla in met de olijvenpuree.
– Schep het wortel/rodekoolmengsel op de ene helft (zodat je de tortilla makkelijk dubbel kunt vouwen)
– Snijd de avocado in dunne plakken en leg dat op de rode kool.
– Verdeel de geraspte kaas over de avocado en vouw de tortilla dubbel.
– Verhit een koekenpan en bak de tortilla in een droge pan een minuut of 2 aan beide kanten, zodat de tortilla goudbruin is en de kaas gesmolten. Bon appetit!

 

Benieuwd naar het originele, verrukkelijke quesadilla recept van Lies, waar dit recept op gebaseerd is?
Klik HIER

2 Comments

  1. Lies Smits

    februari 11, 2015 at 9:46 pm

    Hee leuk! Ik kijk ook regelmatig op jouw blog, ondere andere via bloglovin. En ineens zag ik daar een bekende quesadilla 😉 Nu krijg ik er weer spontaan zin in, ondanks dat ik net heb gegeten. Met oude kaas, lekker!

    Reply
  2. Claudia

    februari 13, 2015 at 11:26 am

    You had me at "tosti"… 🙂
    Kus, Clau

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress