Onze Franse Keuken

Wat is Freekeh en waar gebruik ik het voor?

Freekeh.jpg

Uncategorized | februari 8, 2015 | By

Weer zo’n term, die je tegenwoordig overal tegenkomt. Waarschijnlijk door de enorme populariteit van Superfoods. Freekeh zag ik al veel langer in kookboeken, maar ik kon het nooit vinden in de winkel en dus verving ik het simpelweg door rijst. Nu is Freekeh gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

Wat is Freekeh?
Freekeh is een gebroken graan. Een groene, oftewel jonge tarwe, die licht geroosterd wordt.
Hij past in het rijtje: Bulgur, Quinoa en dat soort aanverwanten.

Waar gebruik je Freekeh voor?
Heel simpel: Als alternatief voor pasta, rijst, bulgur, couscous en dergelijke
Net als rijst kook je het in ruim (gezouten) water in zo’n 15 minuten gaar. Vervolgens kan je het verwerken in je gerecht naar keuze.

Ik heb zelf pas één keer met Freekeh gewerkt en dat was voor een Ottolenghi recept met gepocheerde kip. Zondag staat het hier op mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress