Onze Franse keuken

Rode kerstsalade met aardbei-vinaigrette

Kerstsalade.jpg

kerst, Salades | december 10, 2014 | By

Een kerstsalade mag natuurlijk ook niet ontbreken in mijn receptenlijst voor deze feestmaand. Dit keer zijn het niet zozeer de gebruikte ingrediënten, maar is het de kleur die het een kerstaccentje geeft. Deze rode salade is echt een plaatje. Een kerstplaatje wel te verstaan. Zeg nou zelf – hij past toch perfect op de kersttafel?…

Recept: Rode kerstsalade met aardbei-vinaigrette 

Voor 4 personen (bijgerecht)

– 50 gram rucola
– 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 2 rode bietjes, gekookt en in kleine blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in kleine reepjes gesneden
– 1/2 blik kidneybonen, uitgelekt
– 200 gram kerstomaatjes, doormidden gesneden

Aardbei-vinaigrette:
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel frambozenazijn
– 1 theelepel grove mosterd
– 1 theelepel aardbeienjam

Bereiding:

– Zet een mooi groot bord of serveerschaal klaar. Leg daarop een laag rucola.
– Verdeel de ui, biet, paprika ,kidneybonen en tomaatjes over de rucola.
– Hussel alle bestanddelen van de vinaigrette goed door elkaar met een vork.
– Giet vlak voor het serveren de vinaigrette over de salade en zet op tafel.

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Louise
    december 7, 2016

    Hoi Lisette, wat een lekkere recepten.
    Nu weet ik gelijk wat ik ga eten met de kerst. Dank je wel.Groetjes Louise

  2. Leave a Reply

    Corine
    november 27, 2017

    Dag Lisette,
    Bedankt voor dit rode kerstsalade-idee. Ik maakte het afgelopen weekend bij een vroeg kerstdiner voor 12 in Boekarest. Voor de variatie de helft met ijssla, de andere helft met rucola. De ijssla werd de zachte smaakvariant, de rucola de pittige. De ui had ik superdun gesneden en een nacht in de vinaigrette in de koelkast gezet. Ui en de helft van de vinaigrette over de rucola, de andere helft van de vinaigrette met wel de uiensmaak er in over de ijssla. Die kreeg wel de tomaatjes en de paprika, maar geen bonen of ui. En voor extra versiering dunne plakjes komkommer met schil met een klein sterretje uit het midden van de plakjes gestoken met een steekvormpje. En natuurlijk had ik geen frambozenazijn, maar wel dragon azijn en met een dubbele dosis aardbeienjam kwam het helemaal goed. Nogmaals dank voor de inspiratie! Corine

    • Leave a Reply

      Lisette
      november 28, 2017

      Hi Corine – helemaal leuk. Wat fijn, dat het zo in de smaak gevallen is. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment