Kerst 2014: Kerstrijst
Recept: Kerstrijst
Voor 4 personen tijdens een kerstdiner (kleine portie)
Normaal gesproken voor 2 personen
Ingrediënten:
– 50 gram boter
– 1/2 rode ui, gesnipperd
– 70 gram wortel, in kleine blokjes
– 50 gram rozijnen, geweld
– 20 gram pijnboompitten
– 100 gram kastanjes, uit pot/blik
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel komijn
– 1,5 eetlepel bruine suiker
– flinke snuf grof zeezout
– 150 gram witte rijst
– 400 ml kokend water
Bereiding:
– Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin ongeveer 5 minuten de ui, wortel, rozijnen en pijnboompitten.
– Voeg dan kastanjes, kaneel, komijn, bruine suiker toe en een flinke snuf zeezout. Roer alles goed door elkaar.
– Voeg de rijst en het kokende water toe en roer goed.
– Kook de rijst op middenhoog vuur in 20 minuten gaat. Giet af en doe terug in de pan. Laat met de deksel op de pan (van het vuur af) nog 10 minuten staan. Roer goed door en serveer.
Bron: Dit recept is een bewerking van ‘kesaneli pilav’, uit een oude Delicious (geen idee welk nr – sorry)