Onze Franse keuken

Kerstkoekjes bakken – part 2 – zelf glazuur maken

Glazuur3.jpg

Koekjes, stap-voor-Stap | december 25, 2014 | By

Koekjes bakken. Een leuke bezigheid tijdens de kerstdagen. Gisteren gaf ik het recept voor kerststerkoekjes. Wat ook een leuk idee is – de sterren versieren met zelfgemaakte glazuur. Zo gemaakt en als het goed is heb je de ingrediënten ervoor gewoon in huis. Probeer het eens.


Recept: Koekjesglazuur

Ingrediënten voor witte glazuur:
– 1 eiwit
– 150 gram poedersuiker
– 1 theelepel citroensap

Bereiding:

– Meng alle ingrediënten goed en smeer reeds gebakken koekjes ermee in.
– Bak ze dan nog 4 minuten op 150 graden

Wil je glazuur met een kleurtje? Dat kan. Voeg een eetlepel aardbeienjam toe voor rood, of bijvoorbeeld een beetje muntsiroop voor groen

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment