Onze Franse keuken

Borrelhap: Rijstvel-miniloempia’s met avocado, garnaal en cashewnoot

Rijstvelloempias3.jpg

Borrelhap | december 26, 2014 | By

Dit vind ik nou een fijne borrelhap. Misschien leuk voor Oud&Nieuw? Deze mini loempia’s zijn lekker licht verteerbaar. De rijstvellen dip je even in heet water en ze zijn klaar om te vullen. Ik heb gekozen voor een vulling met avocado en garnaal, maar je kunt natuurlijk eindeloos combineren. Ik zou wel altijd rijstmie gebruiken als een basis.

 
 

Recept: Rijstvel-miniloempia’s met avocado, garnaal en cashewnoot
Voor 6 stuks

Ingrediënten:
– 6 rijstvellen
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel sojasaus (zout)
– 1/2 theelepel vers geraspte gember (van een stukje van ongeveer 2 cm)
– 1 eetlepel vissaus (nuoc mam)
– 200 gram rijstmie
– 1/2 rijpe avocado, in kleine blokjes
– 20 gram cashewnoten, klein gehakt
– 1/2 rode ui, in dunne ringen
– 150 gram gekookte grote garnalen, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden

Bereiding:

– Doe de rijstmie in een kom en giet er kokend water op. Laat 4 minuten staan, giet af en spoel af.
– Snijd de mie in stukken en doe in een kom. Voeg de blokjes avocado, rode ui, cashewnoten en stukjes garnaal toe en hussel door elkaar.
– Maak de dressing: hussel de suiker, sojasaus, gember en vissaus door elkaar in een kom.
– Roer de dressing door de rijstmie.
– Zet een pan heet water klaar.
– Pak een tang en leg een rijstvel in de pan water en haal hem er na een halve minuut weer uit. Je ziet dat hij nu zacht, dun en extreem plakkerig is. Het is even wennen om met de vellen te werken. Doe het voorzichtig en leg het rijstvel zo opengevouwen mogelijk op een werkblad.
– Leg op ieder rijstvel een hoopje rijstmiemengsel.

– Vouw de zijkantjes naar binnen en rol ze op.

 

 

Enjoy!

 

 

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment