OH LA LA – Profiteroles au chocolat
Dit is een klassiek Frans dessert, dat je hier in de regio op vrijwel iedere menukaart aantreft: ‘profiteroles au chocolat’ oftewel ‘chocoladesoesjes’. De soesjes worden gevuld met een bolletje vanilleijs en vervolgens overgoten met warme chocoladesaus. Afhankelijk van de grootte van de soesjes krijg je er één, twee of drie. Verras je gasten en maak ze zelf. Het is echt niet moeilijk en een gegarandeerd succesnummer.
Recept: Profiteroles au chocolat
Ingrediënten:
Voor de soesjes:
– 85 gram boter
– 175 ml water
– 110 gram bloem
– 1/4 theelepel zout
– mespunt geraspte nootmuskaat
– 3 eieren
Voor het vullen & serveren:
– 100 gram pure chocolade
– 4 eetlepels water
– vanilleijs
Bereiding:
– Maak eerst de soesjes volgens de stap-voor-stap methode.
– Voor de chocoladesaus: doe de chocolade met het water in een kom en hang deze boven een pan met zacht pruttelend water. Smelt alles op deze ‘au bain-marie’ manier en roer af en toe.
– Snijd de soesjes open, maar niet helemaal; zorg ervoor dat ze aan de achterkant nog vastzitten. Vul ze met een bolletje vanilleijs.
– Leg ze op een serveerschaal of dessertbordje, schenk de chocoladesaus erover en serveer.
Bron: Dit recept komt uit ‘De Franse Keuken’ – Carole Clements en Elizabeth Wolf -Cohen