Onze Franse Keuken

Vis & Veg – praktisch kookboek voor ‘vleesvrije’ dag

1001004011460234.jpg

Kookboekreview | september 17, 2013 | By

 

Naast koken is ook lezen een echte passie van me. Niet alleen literatuur, ook kookboeken verslind ik. Normaal gesproken dan. Het zal de oplettende volger van mijn blog waarschijnlijk al zijn opgevallen dat in de rechterbalk onder ‘nu aan het lezen’ al maanden het boek ‘vis & veg’ stond.

Dat zou het volgende kunnen betekenen:
1 – ik lees extreem langzaam
2 – het is een ontzettend dik boek
3 – ik ben een briljante roman aan het lezen en kom niet toe aan het kookboek

Helaas is géén van deze dingen het geval. Het probleem is namelijk een chronisch gebrek aan tijd en vooral rust….Ik hou het op het moment bij een beetje gedachteloos Pinterest surfen en (kook)tijdschriften doorbladeren.

Nou helpt het ook niet dat dit – wat mij betreft – niet het meest boeiende kookboek ever is. Ik hou van stylistisch gaaf opgemaakte boeken met mooie foto’s. Het liefst ook nog boordevol achtergrondinformatie van gerechten en ingrediënten. Familierecepten, van generatie op generatie doorgegeven. Denk aan de stijl van Tessa Kiros. Een lees-kookboek dus. Hou je daar ook van, dan is dit kookboek niets voor jou. Wat is het dan wel?

Het is een bijzonder praktisch handboek met eenvoudige, simpele vega en vis gerechten. Ik was op zoek naar inspiratie voor gerechten voor onze vegetarische gasten en heb daarom dit boek gekocht. Uiteraard heb ik een aantal recepten getest, waaronder: een italiaanse bloemkoolschotel, een kidneybonensaus voor bij rijst (niet gepost op mijn blog) en een pasta met italiaanse garnalensaus (geen blogpost). Allemaal erg smakelijk.

De betrekkelijk simpele recepten worden gemaakt met goed verkrijgbare ingrediënten (lees:bij iedere supermarkt te halen) en dat is natuurlijk wel erg prettig. Je hoeft niet stad en land af te zoeken naar ‘allang vergeten kruidsoort zus-en-zo’. De opmaak is niet zo mijn ding, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Weinig foto’s en vooral praktisch van aard. De gerechten zijn ideaal voor een doordeweekse avond, als je een keer een vleesvrij gerechtje wilt maken. Ben je niet zo bekend met de vegetarische keuken en zoek je een handig, eenvoudig kookboek dan is dit wellicht iets voor jou.
Voor meer informatie of om het te bestellen – klik Hier

Ik heb nu ‘Jeruzalem‘ van Ottolenghi op mijn nachtkastje klaarliggen….Als dat me niet aan het lezen krijgt weet ik het ook niet meer…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress