Gehaktballen van rundergehakt & chipolata

Recept: Gehaktballen van rundergehakt en chipolata worstvlees
Voor zo’n 12 ballen
Ingrediënten:
– 1 gesnipperde ui
– 300 gram rundergehakt
– 100 gram chipolatavlees ( ik heb het vlees v 3 worstjes gebruikt)
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel grove mosterd
– 1 eetlepel fijne mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1 eetlepel ketchup
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eieren
– 100 gram paneermeel
Voor het bakken
– klont boter
– 350 ml krachtige runderbouillon (of nog beter runderfond, maar dat heb ik zelf niet standaard in huis)
Bereiding:
– Verwijder het velletje van de worstjes en druk het vlees eruit in een mengkom.
– Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed alles goed door elkaar.
– Draai 12 ballen van gelijke grootte van het mengsel en leg deze naast elkaar op een bord of schaal.
– Dek de schaal af en zet de ballen een half uur in de koelkast.
– Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de bouillon/fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.