Onze Franse Keuken

Zomerse zandkoekjes met anijs

DSC_0907.jpg

Uncategorized | juni 19, 2012 | By

Een paar jaar geleden heb ik 120 verschillende cakerecepten getest. Over het ‘waarom’ van deze bak-exercitie verwijs ik graag naar Cakeproject. Destijds was één van de grote ontdekkingen de ‘cake met anijs’. Dat moet dan toch ook lekker zijn in een koekje bedacht ik me toen ik vorige week de chocolade-courgette koekjes (zie: Recept chocolade-courgette koekjes ) aan het maken was.
In dit koekjesrecept heb ik niet alleen anijszaadjes gebruikt, maar ook een klein scheutje Pastis toegevoegd aan het beslag. Deze anijs-likeur drinkt men hier in Frankrijk vaak als apéro, aangelengd met een beetje water of een blokje ijs. Heerlijk fris! Ik associeer Pastis altijd met mooi weer – want eigenlijk drink ik het alleen dan – en vind dit zelf dus echte zomer-koekjes.
Anijszaadjes & een scheutje Pastis
Wat het fijne aan het bakken van koekjes is – ze zijn echt zo gemaakt – slechts een kwartiertje in de oven. Misschien dat ik eens op zoek moet naar een koekjes-kookboek voor een nieuwe bakuitdaging….
Ik heb deze keer kleine hoeveelheden aangehouden, omdat het een ‘leuk-voor-bij-de-koffie’ aantal moest zijn. Dit recept is genoeg voor 9 druppelvormige koekjes.
9 koekjes op de bakplaat in de vorm van een druppel

Recept: Zandkoekjes met anijs

Ingrediënten:

– 150 gram bloem
– 80 gram gezouten roomboter boter, in kleine blokjes

– 50 gram suiker

– 30 gram bruine basterdsuiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 1 ei
– snufje zout
– 1 theelepel anijszaadjes
– 1 eetlepel Pastis
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng de suiker met de boter op de lage stand in je keukenmachine
– Voeg vervolgens het ei toe en meng rustig verder
– Kieper de bloem erbij en een snufje zout en laat mixen tot je een beslag hebt
– Voeg een eetlepel Pastis toe en meng nog heel even.
– Zet de keukenmachine uit en spatel met de hand de anijszaadjes erdoor
– Vorm op een bakplaat bedekt met bakpapier 9 druppels van ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik

– Bak de anijskoekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

– Laat afkoelen op het bakblik en klaar ben je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress