Onze Franse Keuken

Kookgadget: Kersenontpitter multifunctioneel inzetbaar?

DSC_1056.jpg

Uncategorized | juni 12, 2012 | By

In onze tuin staan in het totaal vier kersenbomen. Twee weken geleden zag ik de eerste mooie rode vruchtjes verschijnen en ging gelijk druk op zoek naar een net om over de bomen te spannen. Op die manier houden we grijpgrage vogels op afstand.

De confiturepan stond al klaar, het clafoutis-recept was opgezocht en ook de lijst ‘lekker-met-kers’-gerechten had ik al samengesteld, maar helaas – de oogst van dit jaar is compleet mislukt. Opbrengst: Eén mini mandje – in totaal nog niet eens een kilo – alle andere kersen zijn gespleten. Waarschijnlijk door de strenge vorst en het zeer regenachtige voorjaar. Zonde, zonde, zonde.

Ook in de supermarkten weinig kersen. Met een prijs van € 9 à € 10,- de kilo is de lol er al snel af. Arjan bracht van de week nog wel een heuse kersenontpitter mee -handig – en ook nog in de aanbieding. Ja wat wil je. Die raken ze met een oogst als deze natuurlijk aan de straatstenen niet kwijt. Ach, een leuke kookgadget is hier altijd welkom.

Ik wil hem natuurlijk wel gelijk even uittesten en op internet staat dat je hem ook kunt benutten voor het ontpitten van olijven. Nou super! Ik heb nog een pot zwarte olijven staan en neem gelijk de proef op de som. Ik gooi de olijven in het bakje – net als de kersen op bovenstaande foto.
 
Test: Kersenontpitter ook te benutten als olijvenontpitter ?

 

Rustig beweeg ik de ontpitstaaf (is dat een echt woord? Leuk voor wordfeud) heen en weer. Geen succes. De olijven rollen niet mooi één voor één richting het ontpitpunt in het bakje. Nou zijn ze natuurlijk ook wel een stuk plakkeriger dan kersen dus vooruit, dat rekenen we het apparaat niet aan. De ontpitter werkt deels – de pitten eindigen in ieder geval niet in de opvangbak, zoals de bedoeling is. Ze blijven een beetje aan de olijf vastgeplakt zitten.
 
Pitten blijven aan de olijven ‘vast’-zitten
 
Helaas – deze ontpitter blijkt in ieder geval niet multi-inzetbaar. Volgend jaar gaan we de echte functie eens goed aan een test onderwerpen als we eindelijk weer kersen hebben. Tot die tijd verdwijnt deze kookgadget bij ons in de voorraadkast.  Jammer…..
 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress