Onze Franse Keuken

Kruidnoten tiramisu

Chocola, Desserts, Kidscuisine | november 17, 2018 | By

Hoera, de Sint is weer in het land. Een mooi momentje om dit Sinterklaas receptje online te zetten. Ik zag vorig jaar een foto van kruidnoten tiramisu op Pinterest voorbij komen. De foto zag er zo verleidelijk uit, dat ik hem gelijk heb opgeslagen. Dit is mijn versie: een echte kindervariant, want je gebruikt voor deze tiramisu geen espresso, maar chocolademelk. Marie en Annick vinden hem fantastisch. Nou, Sinterklaas is per slot van rekening een kinderfeest :-)…

De meiden helpen mij maar wat graag bij het maken van dit dessert. Zij mogen de kruidnootjes in de chocomelk dopen.

Het wordt dan uiteraard één grote kledderboel in de keuken, maar ze genieten volop. Tijdens het proces verdwijnen er trouwens ook op onverklaarbare wijze diverse kruidnootjes…. Vandaar dat ik in het recept ook geen hoeveelheid heb aangegeven bij de hoeveelheid kruidnootjes. Leg gewoon een hele zak klaar. Dan heb je er sowieso genoeg. Snoep de rest lekker op bij de thee….

 

Kruidnoten tiramisu

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 3 eieren gesplitst
  • 30 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 beker chocolademelk ik gebruik Nesquick bij gebrek aan Chocomel hier in Frankrijk 🙂
  • kruidnootjes
  • desgewenst voor de garnering: chocolade kruidnoten

Bereiding

  • Doe eigeel en suiker in een kom en klop tot het lichtgeel is.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  • Doe de mascarpone bij het eigeelmengsel en meng goed door elkaar. Zet dan de machine uit en spatel er voorzichtig de eiwitten door. Zorg dat het geheel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Giet de chocomelk in een platte schaal.
  • Zet vier schaaltjes/bakjes klaar. Leg een paar kruidnootjes in de chocomelk en draai ze snel om met je handen. Haal ze uit de chocomelk en bedek de bodem van je schaaltje ermee. Let op: het is belangrijk om snel te werken. Je dompelt de kruidnootjes dus heel kort onder in de chocomelk. Als je ze erin laat weken, dan wordt het een sompige bende...Dus gewoon erin, omdraaien en eruit.
  • Doe dit klusje tot alle bakjes een bodempje kruidnootjes hebben. Schep er dan een mooi laagje mascarpone mousse op.
  • Herhaal het kruidnootjes ritueel om nog een laagje te creëren op de mousse. Dek dan de 2e laag geweekte nootjes af met een toplaag mousse. Dek de bakjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Bedek ze tiramisu voor het serveren met wat chocolade kruidnootjes (of gewone). Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress