Doe eigeel en suiker in een kom en klop tot het lichtgeel is.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Doe de mascarpone bij het eigeelmengsel en meng goed door elkaar. Zet dan de machine uit en spatel er voorzichtig de eiwitten door. Zorg dat het geheel zo luchtig mogelijk blijft.
Giet de chocomelk in een platte schaal.
Zet vier schaaltjes/bakjes klaar. Leg een paar kruidnootjes in de chocomelk en draai ze snel om met je handen. Haal ze uit de chocomelk en bedek de bodem van je schaaltje ermee. Let op: het is belangrijk om snel te werken. Je dompelt de kruidnootjes dus heel kort onder in de chocomelk. Als je ze erin laat weken, dan wordt het een sompige bende...Dus gewoon erin, omdraaien en eruit.
Doe dit klusje tot alle bakjes een bodempje kruidnootjes hebben. Schep er dan een mooi laagje mascarpone mousse op.
Herhaal het kruidnootjes ritueel om nog een laagje te creƫren op de mousse. Dek dan de 2e laag geweekte nootjes af met een toplaag mousse. Dek de bakjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
Bedek ze tiramisu voor het serveren met wat chocolade kruidnootjes (of gewone). Enjoy!