Onze Franse keuken

Chocolade kruidnoten cake

Chocola, Desserts, Kidscuisine, Taart | november 7, 2018 | By

Hallo lieve mensen, daar ben ik dan eindelijk weer. Was het me toch zo mooi gelukt om, dankzij veel voorwerk, de hele zomer twee keer per week hier op mijn blog te posten. Ik dacht het vanaf half september wel weer te kunnen oppakken. Dan is het bij ons vaak al wat rustiger en heb ik hier en daar wel een gaatje vrij. Nou, niet dus. Het blijft toch altijd een lastig iets. Als ik eenmaal weer aan de slag ben, dan lukt het wel….maar dat opstarten… wat een drempel. Ach ja, wat maakt het ook uit. Punt is: I’m back en ik heb weer een heleboel leuke recepten op de planning staan. Te beginnen met deze fijne Sinterklaascake met chocolade kruidnoten….

Ik kwam op het idee voor deze cake tijdens onze vakantie in Nederland. Het 10e seizoen van La Panacée zit er inmiddels op. Zaterdag 27 oktober zwaaiden we de laatste gasten uit. Vorige week hebben we samen met de meiden genoten van een weekje Nederland. Hier in Frankrijk duurt de herfstvakantie namelijk twee weken. Het was super fijn om vrienden en familie te zien. 

In Nederland liggen de schappen alweer vol met kruidnoten en chocoladeletters. Ik heb uiteraard een lading meegenomen, want hier in Frankrijk is Sinterklaas snoepgoed niet verkrijgbaar. Ik ben zelf vooral dol op de chocolade kruidnoten van Bolletje. Je kunt er ook leuk mee kokkerellen. Zo vormen ze de basis van deze Sinterklaascake. Vooral de meiden zijn fan. Marie is namelijk dol op vanillecake, terwijl Annick de voorkeur geeft aan een variant met chocolade….Iedereen blij dus.

Chocolade kruidnoten cake

Voorbereidingstijd45 min
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten roomboter in blokjes (+ beetje extra voor invetten cakevorm)
  • 3 eieren
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 75 gram chocolade kruidnoten ik gebruik die van Bolletje

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een cakevorm klaar en vet deze in met een beetje boter.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Zet apart.
  • Meng suiker, ei en vanille extract in een keukenmachine tot een mooi lichtgeel mengsel.
  • Zeef het bakmeel en doe het bij het eimengsel. Voeg ook de speculaaskruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet, terwijl de machine aanstaat, de gesmolten boter erbij, en meng alles nog heel even kort tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Zet de machine uit en spatel de kruidnoten door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en schuif de cake in het midden van de oven. Bak de cake zo'n 40 minuten. (Ik controleer of hij gaar is door er met een BBQ spies in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar.)
  • Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, voordat je hem serveert. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment