Zomerse Lamskoteletjes van grill/BBQ

Een hapje geluk – werkelijk, dat is het gevoel dat ik krijg als ik deze lamskoteletjes eet. Gegrild vlees met een vleugje rozemarijn, oregano en sumak. Deze zomerse marinade is echt fantastisch en niet alleen lekker bij lamsvlees, maar pas ook perfect bij kalfsvlees. Probeer hem eens uit – you won’t be disappointed!
Recept: Zomerse lamskoteletjes van grill / BBQ
Voor 2/4 personen
Ingrediënten:
– 4 tot 8 lamskoteletjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theelepel zeezout
– 1 theelepel versgemalen zwarte peper
– 2 theelepels gedroogde rozemarijn
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 1 theelepel gemalen sumak
– sap van 1 citroen
– 4 eetlepels olijfolie
Bereiding:
– Maak een marinade: pers de knoflook uit in een kom, voeg zeezout toe en hussel goed door elkaar. Voeg peper, rozemarijn, oregano, sumak en citroensap toe. Giet de olijfolie erbij en hussel alles goed.
– Verhit de grillpan of steek de BBQ aan.
– Bestrijk de lamskoteletjes lichtjes aan één kant.
– Leg ze met de kant die je hebt ingesmeerd op je grillpan/BBQ en bak ze 2 minuten.
– Smeer de bovenkant ook lichtjes in met de marinade, keer ze om en bak ze nog 2 minuten.
– De koteletjes zijn nu medium-rare. Haal ze van de grill en sprenkel er nog een beetje marinade over. Serveer direct en geniet!
Bron: Dit recept is een kleine aanpassing op een ‘bergkruidenmarinade’ uit Turquoise van Greg Malouf,