Onze Franse Keuken

Luchtige brownies met kokos

luchtige brownies met kokos

Koekjes | september 4, 2013 | By

Luchtige brownies met kokos. Deze brownie versie is binnen de brownie wereld een vreemde eend in de bijt. Een brownie als ‘luchtig’ bestempelen lijkt niet zo logisch. Dat klopt. Ik zal het daarom even uitleggen. Ik ben dol op chocolade, maar vind brownies over het algemeen net wat te machtig. Echt van die kleine blokjes beton. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar deze iets minder zware variant.

Ik voeg een beetje kokos toe, maar vrees niet, de smaak is totaal niet overheersend, eerder een subtiele ondertoon. Daarom kan je prima nog wat extra geraspte kokos over de brownies strooien voor het serveren. Dat ziet er ook nog eens leuk uit. Deze luchtige brownies met kokos passen perfect bij een kopje thee!

luchtige brownies met kokos

Het is overigens niet zo, dat ik nooit gewone brownies maak. Onze meiden zijn namelijk dol op de klassieke blokjes beton. Ik vind het leuk om ook variaties te verzinnen en dit is er één van. Ik kan van deze brownies makkelijk een paar blokjes opsnoepen. Bij andere brownies hou ik het vaak na één blokje voor gezien. Tja, wat is wijsheid. Ik wil trouwens ook nog eens een blondie versie bakken. Wie weet kan ik daar dan ook een klassieke en een luchtige variant voor verzinnen…..

Luchtige brownies met kokos

Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: luchtige brownies met kokos
Porties: 20 stuks
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 50 gram geraspte kokos en beetje extra voor de garnering
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik (ongeveer 20 bij 30) klaar en bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Zet een kom op een pan zacht borrelend water en doe de chocolade samen met de kokosmelk in de kom. Smelt de chocolade al roerend.
  • Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, de blokjes boter toe en roer opnieuw totdat ook de boter is gesmolten. Giet de suiker erbij en meng goed door het chocolademengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng ieder ei goed door het mengsel, voordat je de volgende erbij doet.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokos, haal de kom voorzichtig van de pan, en spatel het bloemkokosmengsel goed door het chocolademengsel. Giet het browniebeslag vervolgens in het bakblik en schuif het in het midden van je oven.
  • Bak de brownies 35 minuten. Haal het blik uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd in kleine rechthoekjes, bestrooi ze met een beetje geraspte kokos en smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress