Onze Franse keuken

Chocoladebrownies met noten

chocoladebrownies

Chocola, Desserts, Koekjes | maart 11, 2017 | By

Chocoladebrownies. Wij, dat wil zeggen – Marie, Annick en ik – stonden al vroeg in de keuken vanmorgen. Zoals jullie hebben kunnen zien in het filmpje op Facebook en/of Instagram gingen wij ‘bwwwwounies’ bakken :-). Ik nam een recept van Jamie Oliver als uitgangspunt. Het staat in zijn boek ‘Kook met Jamie’.

Hij schrijft dat deze chocoladebrownies sinds de opening op het trattoria menu staan van Fifteen. Nou, dat klinkt veelbelovend. Het is een simpel recept en leuk om samen met kinderen te maken. Ik voegde, om er een eigen draai aan te geven, drie soorten grofgehakte noten toe aan het beslag: walnoot, pecan en macadamia. 

Het resultaat: Supersmeuïge, smerig lekkere blokjes beton. De buitenkant is droog, maar de binnenkant heerlijk kleverig. Waarschuwing: Je hebt waarschijnlijk, net als ik, de neiging om er maar van door te blijven eten.

Dat deed ik in ieder geval tijdens het fotograferen. Nog een randje hier. Ach, dit blokje is te rechthoekig. Hup, nog een stukje daar en zo snoepte ik er ‘ongemerkt’ best veel van. Een kwartiertje later had ik spijt, want man, het valt echt ontzettend zwaar op de maag. Dus ik zou het bij één à twee stukken per keer houden…

Mocht je nou voorkeur hebben voor wat luchtigere brownies – dan heb ik nog een leuk alternatief voor je. Neem even een kijkje bij dit recept van luchtige brownies met kokos.

chocoladebrownies met noten

Chocoladebrownies met noten

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: chocoladebrownies
Porties: 10
Auteur: kook van Jamie – Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 50 gram gezouten roomboter koud en in blokjes
  • 200 gram pure chocolade goede kwaliteit 70%
  • 80 gram cacaopoeder
  • 65 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram pecannoten
  • 40 gram macadamia's

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekig bakblik (van 30cm lengte) klaar, bekleed met bakpapier.
  • Smelt de boter en chocolade, au bain marie, en roer totdat alles gesmolten is.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven een grote kom. Voeg bakpoeder en suiker toe en roer goed door elkaar.
  • Giet de gesmolten chocolade erbij en roer tot een glad beslag. Klop de eieren los in een kom en giet het eimengsel bij het chocoladebeslag.Roer alles goed door elkaar.
  • Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag. Roer nog even goed, zodat de nootjes mooi verdeeld zijn en giet het beslag dan in het bakblik.
  • Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak 25 minuten.Haal uit de oven (als het goed is – is het net niet gaar – let op: als je er een prikker in steekt moet hij er niet helemaal droog uitkomen – het is de bedoeling dat hij vanbinnen 'nattig' blijft). Laat volledig afkoelen en snijd dan in vierkantjes. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment