Onze Franse Keuken

Snelle romige pasta met zalm en rucola

Pastametzalm.jpg

Pasta, Vis | september 6, 2013 | By

 

Deze pasta met zalm heb je binnen een kwartier op tafel. Kijk, dat schiet tenminste op. Ideaal dus voor een doordeweekse avond, of als je gewoon even geen zin hebt om uitgebreid te gaan staan kokkerellen. Ik vind het een echte zomerpasta – perfect voor deze mooie zonnige nazomerdag. Zo maak je hem:

Recept: Romige pasta met zalm en rucola

Ingrediënten:
Voor 2 personen

– 200 gram penne pasta
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 2 tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram gerookte zalm in reepjes
– 50 gram rucola
– 2 eetlepels roomkaas (ik gebruik St Môret, maar Philadelphia oid is natuurlijk ook prima)
– 1 theelepel geraspte mierikswortel (ik gebruik uit een potje)
– 1 theelepel gedroogde dille
– 1 eetlepel citroensap
– 4 eetlepels pastakookvocht
– versgemalen peper

Bereiding:

– Breng een pan ruim water aan de kook, voeg pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op het pak.
– Snipper in de tussentijd de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes.
– Verwarm de olijfolie in een steelpannetje en fruit daarin de ui en pers de knoflook erbij.
– Voeg de tomaatblokjes toe en laat het op laag vuur pruttelen.
– Meng in een kommetje de roomkaas met de mierikswortelrasp, dille en het citroensap.
– Haal, als de pasta klaar is, de pan van het vuur en schep 4 eetlepels van het kookvocht bij de roomkaas, voordat je de pasta afgiet.
– Doe de pasta na het afgieten terug in de pan en doe de inhoud van de kom erbij. Roer totdat de roomkaas gesmolten is en alle penne is voorzien van een mooi romig laagje saus.
– Roer dan het tomatenmengsel erdoor samen met de rucola.
– Voeg tot slot de zalmreepjes toe en roer die nog even voorzichtig door de pasta.
– Verdeel de pasta over de borden en serveer. Lekker met een glas witte wijn. Bon appetit!

Tip: Deze pasta is ook koud erg lekker – gewoon laten afkoelen, afdekken en tot gebruik in de koelkast bewaren – heerlijk als pastasalade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress