Gezond dagje – Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten
Recept: Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten
Ingrediënten:
Voor 4 personen
– 500 gram broccoli
– 1/2 rode ui
– 50 gram gewelde rozijnen
– 50 gram pecannoten
Voor de dressing:
– sap van 1/2 citroen
– 100 gram cashewnoten
– 4 eetlepels olie
– 50 ml water
– 1/2 teen knoflook
– 1 eetlepel honing
– zout
Bereiding:
– Snijd kleine roosjes van de broccoli. Breng water aan de kook, voeg de broccoliroosjes toe en kook even kort (max 5 minuten). Giet af en laat afkoelen, terwijl jij de rest van de salade maakt.
– Snijd de ui in dunne ringen.
– Doe alle ingrediënten voor de dressing in je keukenmachine en mix, totdat je een (bijna) gladde cashewnotendressing hebt. Voeg eventueel nog wat extra zout toe.
– Doe de afgekoelde broccoliroosjes, uiringen, rozijnen en pecannoten in een kom. Giet de cashewdressing erover en hussel alles goed door elkaar. Bon appetit!
Bron: Liever het origineel van Rawmazing uitproberen? Klik dan hier
Life is like a pie
september 20, 2013 at 12:20 pmHmm, ik ben niet meteen gek van broccoli maar deze salade wil ik wel eens uitproberen.