Onze Franse keuken

Simpel & Snel: Italiaanse bloemkoolschotel

Herschaaldekopievan1-italiaansebloembool.jpg

Groentes, Vega | mei 29, 2013 | By

Deze ovenschotel is heel simpel en snel klaar. Een eenvoudige tomatensaus over de bloemkool en afdekken met versgeraspte parmezaanse kaas. Even in de oven en klaar ben je. Dit smakelijke recept vond ik in het kookboek dat ik op dit moment aan het lezen ben Vis & Vega. Voor vegetariërs te serveren als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat pasta erbij. Ik zet het ook wel als bijgerecht op tafel voor alle gasten. 

Recept: Italiaanse bloemkoolschotel

 
Ingrediënten:
 
–  1 bloemkool

–  2 rode uien
    –  1 teentje knoflook
    –  2 eetlepels olijfolie
    –  70 gram tomatenpuree
    –  800 gram tomatenblokjes (blik)
    –  1 groentebouillonblokje
    –  Italiaanse gedroogde kruiden (ik gebruik oregano en tijm)
    – 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Giet af en en kieper in een ovenschaal, waar de roosjes naast elkaar passen (zodat je één laag krijgt)

 
 – Snipper de uien en knoflook. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit ui en knoflook op laag vuur. Voeg als de uien glazig zijn de tomatenpuree toe, roer even goed en blus af met de tomatenblokjes.

– Verkruimel het bouillonblokje erboven, roer door en laat het geheel op laag vuur nog even 5 minuten pruttelen.
– Breng op smaak met italiaanse kruiden, zout & peper.
– Giet de saus over de bloemkoolroosjes.

 

– Bestrooi de tomatensaus met de versgeraspte parmezaanse kaas en zet de schaal in de oven.
– Gaar de ovenschotel 15 minuten in de oven.

 Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment