Simpel & Snel: Italiaanse bloemkoolschotel
Recept: Italiaanse bloemkoolschotel
– 2 rode uien
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 70 gram tomatenpuree
– 800 gram tomatenblokjes (blik)
– 1 groentebouillonblokje
– Italiaanse gedroogde kruiden (ik gebruik oregano en tijm)
– 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Giet af en en kieper in een ovenschaal, waar de roosjes naast elkaar passen (zodat je één laag krijgt)
– Verkruimel het bouillonblokje erboven, roer door en laat het geheel op laag vuur nog even 5 minuten pruttelen.
– Breng op smaak met italiaanse kruiden, zout & peper.
– Giet de saus over de bloemkoolroosjes.
– Bestrooi de tomatensaus met de versgeraspte parmezaanse kaas en zet de schaal in de oven.
– Gaar de ovenschotel 15 minuten in de oven.