Tapenade van zwarte olijven & zongedroogde tomaat
Tapenade doet het altijd goed als borrelhap. Het fijne is – het is heel simpel en snel zelf te maken. Je gooit gewoon alle ingrediënten in je keukenmachine, drukt een paar keer op de ‘pulse’ knop en klaar ben je. Ideaal. Natuurlijk altijd goed op een stukje krakend vers stokbrood, maar ook leuk als onderdeel van een crudité-schaal.
Recept: Tapenade van zwarte olijven & zongedroogde tomaat
Ingrediënten:
– 100 gram zwarte olijven (ontpit)
– 5 zongedroogde tomaten
– 1 eetlepel kappertjes
– 4 anjovisfilets
– 1 (klein) teentje knoflook
– 1 theelepel citroensap
– 1/4 theelepel cayennepeper
– 40 ml olijfolie
– peper & zout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en druk een paar keer op de ‘pulse’ knop. Ik maak deze tapenade altijd redelijk grof. Gaat je voorkeur uit naar een meer gladde tapenade? Laat dan simpelweg de machine wat langer draaien…..
Jet
augustus 7, 2020 at 4:40 pmwerkelijk verrukkelijk en in een handomdraai gemaakt. Maar ik zou zeker geen zout toevoegen want de ansjovis en olijven en tomaten zijn al zout genoeg.