Asperge recept: Klassieke ‘witte goud’ schotel
Recept: Klassieke ‘witte goud’ schotel – asperges met ei, ham en gesmolten boter
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
– 500 gram verse witte asperges
– 200 gram gekookte ham (ik gebruik één dikke plak beenham, in grote stukken gesneden)
– 4 hardgekookte eieren
– 50 gram gezouten roomboter
– enkele takjes verse bieslook, in kleine stukjes gesneden/geknipt, ter garnering
Bereiding:
– Kook de asperges volgens de methode ‘asperge koken stap-voor-stap’
– Verwarm in de tussentijd een grote platte serveerschaal voor.
– Pel je eieren en hak ze in grove stukken.
– Snijd de ham in grove stukken (of repen als je dunnere plakken gebruikt)
– Smelt de boter in een steelpannetje.
– Leg de asperges in een enkele rij op de voorverwarmde schaal en verdeel de ei en ham erover.
– Giet de gesmolten boter over het geheel en garneer met de stukjes bieslook. Serveer en geniet!
Nieneke
april 12, 2013 at 8:46 pmJa heerlijk die asperges. Van de week waren twee topkoks bij De Wereld draait Door en zij maakten asperges met in hooi bereide ham. Leuk om te zien! Zij schilden hun asperges trouwens op een omgekeerde pan. Doe ik al jaren na een tip van schoonpapa:)
Het water liep me van de week al, en nu weer, in de mond bij de aanblik van die heerlijke asperges….. Ga maar eens op jacht dus…fijn weekend! Gaat jullie seizoen al weer van start?….