Aspergerecept: Oeuf cocotto & asperges en croûte

Recept: Oeuf cocotto & asperges en croûte
Ingrediënten:
(Voor 2 personen)
– 6 witte asperges
– 3 eieren
– 2 eetlepels crème fraiche
– 50 gram gekookte ham, in kleine stukjes gesneden
– 50 gram bloem
– 50 gram parneermeel
– 50 gram geraspte parmezaanse kaas
– klontje boter
– olijfolie
– zout & peper
– enkele takjes verse bieslook, in kleine stukjes ter garnering
– beetje sla ter garnering
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Kook de asperges op de stap-voor-stap manier
– Zet twee diepe bakjes klaar en doe in ieder bakje een eetlepel creme fraiche.
– Verdeel de ham erover en breek voorzichtig een ei boven ieder bakje. Het is de bedoeling dat de dooier heel blijft.
– Neem voor ieder bakje één asperge, snijd die in kleine stukjes en duw die voorzichtig in het eiwit. Laat een klein stukje boven het eiwit uitkomen. Geef een ferme draai aan de zout en peper molen boven de bakjes.
– Vul een kleine braadslee voor de helft met heet water en zet de bakjes er voorzichtig in.
– Schuif de braadslee in de oven en kook de eieren op deze manier 15 minuten.
– Zet in de tussentijd drie platte schalen klaar. Meng in de eerste bloem met flink wat zout en peper, giet in de 2e één geklutst ei en meng in de 3e paneermeel met de parmezaanse kaas.
– Haal de resterende 4 asperges eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
– Verwarm een beetje olijfolie (eetlepel of 2) met een klontje boter in een koekenpan en bak de asperges even kort aan. Ga voorzichtig te werk, want de asperges zijn best breekbaar.
– Haal de oeuf cocotte uit de oven. Garneer met de bieslook en serveer met je asperges en croûte en een beetje sla. Dippen maar!