Basisdeeg voor hartige taarten

Ik heb dit basisrecept uit een leuk klein kookboekje ‘Tarte Tatin’ van Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner. Een boekje vol heerlijke zoete en hartige omgekeerde taarten.
Recept: Basisdeeg voor hartige taarten
Ingrediënten:
– 200 gram bloem
– snuf zout
– 100 gram koude boter, in blokjes
– 1 ei
– 1 eetlepel water
Bereiding:
– Doe de bloem, snuf zout en boterblokjes in de keukenmachine en laat draaien totdat je een soort grof koekkruim krijgt.
– Voeg dan ei en water toe en laat je machine draaien, totdat het deeg één grote klont vormt.
– Maak een bal van het deeg en pak hem in keukenfolie. Leg de deegbal een uurtje in de koelkast.
– Daarna is je basisdeeg voor hartige taarten klaar voor gebruik.
Eslem
november 5, 2013 at 10:53 pmSuper! Heb dit deeg vanavond geprobeerd en het is precies goed. Bedankt!
Lisette
januari 15, 2014 at 11:47 amFijn dat je ook zo enthousiast bent. Ik gebruik dit echt standaard als basisrecept – nog nooit mislukt.
ans sanders
maart 14, 2014 at 3:51 pmIk maak zelf regelmatig pate a la minute, gekregen van een chambre d,hote
250 gr.witte bloem, wijnglas lauw water, wijnglas olijfolie, kneden tot een glanzende bal.in folie half uurtje koelkast, dan uitrollen.Deze ingredieenten heb je eigenlijk altijd wel in huis.hoe lijkt jou dit recept?
Judith
juli 1, 2018 at 5:25 pmEindelijk een droge bodem. Geweldig recept en zo simpel. Bedankt
Lisette
juli 1, 2018 at 5:38 pmHi Judith, Dank je! Fijn, dat het zo goed gelukt is. Groeten uit Frankrijk