Onze Franse Keuken

Voorgerecht met zoete aardappel

voorgerecht met zoete aardappel

Voorgerecht | februari 26, 2023 | By

Leuk voorgerecht met zoete aardappel en kwartel ei. Een mooi torentje van zoete aardappel rösti met daarop een kruiden ricotta en een gegrilde tomaat. Het gebakken kwartel eitje bovenop maakt het helemaal af.

Vorige week schreef ik al over de zoete aardappel rösti met komijn. Het recept van vandaag bouwt daar op voort. Ik gebruik de zoete aardappel rösti namelijk als basis van dit voorgerecht. Ik bedek de rösti met een romig ricotta mengsel, bestaande uit ricotta, Parmezaanse kaas, knoflook en bieslook. Dan even wat mooie dikke plakken tomaat grillen. Daar dek je de ricotta mee af. Ik miste alleen nog een special touch…. Ei?….Een gewoon ei vond ik wat te groot en daarom week ik uit naar kwartel eitjes. Zo hou je de onderlinge verhoudingen mooi in balans.

voorgerecht met zoete aardappel en kwartel ei

Dit voorgerecht ziet er heel feestelijk uit. Je kan deze leuke torentjes zowel warm als koud serveren. Ze zijn trouwens ook prima in te zetten als onderdeel van een buffet.

torentje van zoete aardappel ricotta tomaat en kwartel ei

Kwarteleitjes zijn hier bij ons in Frankrijk alleen te koop in doosjes van 18 stuks. Ik hou dus, na het maken van dit recept, altijd best veel eitjes over. Daar heb ik ook nog een leuk idee voor. Nieuwsgierig? Kijk dan volgende week zondag nog een keertje op mijn blog voor een ander gerecht met kwartel ei.

Fijne zondag allemaal.

Voorgerecht met zoete aardappel

zoete aardappel rösti met kruiden ricotta, gegrilde tomaat en gebakken kwartel eitje
Totale tijd28 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: zoete aardappel met kwartel ei
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 portie zoete aardappel rösti zie recept op mijn blog ( 8 stuks)
  • 8 kwartel eitjes
  • 2 tomaten
  • 100 gram ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 teentje knoflook
  • verse bieslook
  • olijfolie

Bereiding

  • Bak eerst de zoete aardappel rösti volgens het recept op mijn blog (van 19 feb 2023). Als het goed is kan je 8 rösti rondjes bakken. Zet apart.
  • Meng in een kom de ricotta met de Parmezaanse kaas. Knijp de knoflook in een knoflookpers boven de kom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes – je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken – je hebt 8 plakken nodig.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakken tomaat een minuut of twee aan beide kanten. Haal uit de pan en zet apart.
  • Doe nog een beetje olijfolie in de pan en bak de kwartel eitjes. Zorg dat de dooier heel blijft.
  • Nu is het alleen nog een kwestie van de torentjes opbouwen: Leg de rôsti rondjes naast elkaar. Bedek ze met een mooie volle eetlepel kruiden ricotta. Dek af met een plak gegrilde tomaat….en dan the finishing touch…een gebakken kwartel eitje bovenop. Serveer en genieten maar….

2 Comments

  1. André Van der Meer

    maart 4, 2023 at 5:13 pm

    Mooi gerechtje.

    Reply
    • Lisette

      maart 5, 2023 at 2:53 pm

      Dank u

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress