Ga terug

Voorgerecht met zoete aardappel

zoete aardappel rösti met kruiden ricotta, gegrilde tomaat en gebakken kwartel eitje
Totale tijd28 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: zoete aardappel met kwartel ei
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 portie zoete aardappel rösti zie recept op mijn blog ( 8 stuks)
  • 8 kwartel eitjes
  • 2 tomaten
  • 100 gram ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 teentje knoflook
  • verse bieslook
  • olijfolie

Instructies

  • Bak eerst de zoete aardappel rösti volgens het recept op mijn blog (van 19 feb 2023). Als het goed is kan je 8 rösti rondjes bakken. Zet apart.
  • Meng in een kom de ricotta met de Parmezaanse kaas. Knijp de knoflook in een knoflookpers boven de kom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes - je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken - je hebt 8 plakken nodig.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakken tomaat een minuut of twee aan beide kanten. Haal uit de pan en zet apart.
  • Doe nog een beetje olijfolie in de pan en bak de kwartel eitjes. Zorg dat de dooier heel blijft.
  • Nu is het alleen nog een kwestie van de torentjes opbouwen: Leg de rôsti rondjes naast elkaar. Bedek ze met een mooie volle eetlepel kruiden ricotta. Dek af met een plak gegrilde tomaat....en dan the finishing touch...een gebakken kwartel eitje bovenop. Serveer en genieten maar....