Onze Franse keuken

Broccolisoep met pesto en feta

Soepen | april 28, 2021 | By

Broccolisoep met pesto en feta. Dit is nou een leuke vondst al zeg ik het zelf. Ik wilde mijn broccolisoep een beetje opleuken en besloot daar wat pesto voor te gebruiken. De verkruimelde feta ziet er niet alleen leuk uit, zo midden in dat groen, maar het fris zure van de kaas past perfect bij de broccoli.

Gisteren was het Koningsdag. Dat is hier even compleet aan ons voorbijgegaan. Het zijn rare tijden. Normaal gesproken zou het hier nu topdrukte zijn op La Panacée. De meivakantie is namelijk altijd de eerste piek van ons seizoen. Helaas is het hier opvallend stil. Onze deuren zijn nog altijd gesloten en weten wij niet wanneer we open mogen. Wij zijn in ieder geval tot 2 mei nog in lock-down en daarna blijft het afwachten tot de Code Oranje wordt opgeheven. In de tussentijd zitten wij niet stil. We zijn druk met allerhande klussen op het terrein. Hier is altijd van alles te doen dus gelukkig hoeven wij ons nooit te vervelen.

Ook benut ik deze periode om nog wat leuke nieuwe recepten te verzinnen en te testen. Niet alleen voor onze table d’hôte avonden, maar ook voor onze kookvakanties. Deze broccolisoep is mijn nieuwste ontdekking. De basis is super simpel. Broccoli, aardappel en kippenbouillon. Vervolgens breng je het geheel op smaak door een volle eetlepel pesto door de soep te roeren. Ik gebruik onze verse rucola-walnoten pesto, maar je kunt ook prima groene pesto uit een potje pakken hoor. Net hoe het uitkomt.

Ik garneer deze soep met verkruimelde feta. Een (zeer) volle eetlepel per bord volstaat. Dat haalt de soep echt helemaal op. Deze broccolisoep met pesto wordt daardoor bijzonder smaakvol. Een blijvertje…..

broccolisoep met pesto en feta

Broccolisoep met pesto en feta

Broccolisoep met pesto en feta
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Gang: soep
Keuken: French
Trefwoord: broccolisoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram broccoli roosjes + steel (in blokjes)
  • 1 aardappel 150 gram ongeveer, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel groene pesto vers (zie recept op mijn blog) of uit een potje
  • 50 gram feta (volle eetlepel per bord/kom)

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui een minuut of 7, totdat de stukjes mooi glazig zien. Knijp vervolgens de knoflook uit boven de pan en bak even een minuutje mee.
  • Doe de broccoliroosjes en -blokjes in de pan en voeg ook de aardappelblokjes toe.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai, zodra het geheel kookt, het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de soep 25 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een eetlepel pesto. Breng op smaak met een beetje peper en desgewenst een beetje zout (let op: de feta maakt de soep ook nog zouter – dus denk daaraan).
  • Schep de soep in borden/kommen en garneer met een volle eetlepel verkruimelde feta. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment