Onze Franse Keuken

Wortelsoep met limoen

wortelsoep met limoen recept

Soepen | januari 13, 2021 | By

Wortelsoep met limoen. Jawel, het eerste recept van 2021 op Onze Franse Keuken is een feit. Een kruidige soep met een Oosters tintje. Hij wordt lekker fris door de toevoeging van limoensap.

Zo is het ineens 2021. Een nieuw jaar, een frisse start. Een goed moment om even te schakelen en plannen te maken. De hele kerstplanning liep wat anders dan verwacht. Zo lag mijn site er rond de kerst vaak uit, vanwege het te hoge aantal bezoekers. Een mooi compliment uiteraard, maar helaas wel sneu voor iedereen die een recept wilde opzoeken. Mijn lieve website master, Arjan dus :-), heeft de hosting provider van de site behoorlijk achter de vodden aangezeten. Als het goed is doet dit probleem zich vanaf nu niet meer voor.

Nu dus weer ruimte en tijd voor nieuwe recepten. Wat kunnen jullie van mij verwachten het komende jaar? Mijn voornemen is om vanaf nu in ieder geval weer iedere woensdag een recept te posten.

Mocht ik er zin in hebben dan bestaat de kans dat er zomaar ineens op een andere dag nog een recept verschijnt. Dat is dan gewoon een leuke bonus. Dus mensen, bij deze – de woensdag is ‘nieuw recept’ dag hier op Onze Franse Keuken….

Vandaag trap ik deze nieuwe recepten reeks af met een kruidige wortelsoep met limoen.

Ideaal voor een winterse dag. Hier was het gisteren min 8 en je begrijpt dat ik, als enorme kou kleum, dan heel blij word van een grote kom soep .

Tot volgende week!

Wortelsoep met limoensap

Een wortelsoep met een Oosters tintje. Hij wordt lekker fris door de toevoeging van een beetje limoensap.
Voorbereidingstijd35 minuten
Gang: soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: wortelsoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 900 gram wortelen (= 750 gram, schoongemaakt)
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geraspt of geperst
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1,3 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 limoen
  • zout

Voor het serveren:

  • crème fraiche
  • sumak

Bereiding

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui een minuut of 5, totdat de stukjes mooi glazig zien.
  • Voeg dan de geraspte gember, knoflook, komijnpoeder, kurkuma en kaneel toe en laat al roerend twee minuten meegaren.
  • Doe dan de plakjes wortel in de pan en giet 1 liter van de bouilllon erbij. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat alles een half uurtje pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verdun hem met extra bouillon tot hij de gewenste dikte heeft (ik voeg zelf nog ongeveer 300 ml bouillon toe, want ik hou niet van zo'n dikke soep). Voeg suiker en het sap van een halve limoen toe en roer goed. Proef en breng op smaak met zout en eventueel wat extra limoensap.
  • Voor het serveren: schep de soep in diepe borden en plaats een theelepel creme fraiche in het midden. Bestrooi met een beetje sumak. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress