Ga terug

Wortelsoep met limoensap

Een wortelsoep met een Oosters tintje. Hij wordt lekker fris door de toevoeging van een beetje limoensap.
Voorbereidingstijd35 minuten
Gang: soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: wortelsoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 900 gram wortelen (= 750 gram, schoongemaakt)
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geraspt of geperst
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1,3 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 limoen
  • zout

Voor het serveren:

  • crème fraiche
  • sumak

Instructies

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui een minuut of 5, totdat de stukjes mooi glazig zien.
  • Voeg dan de geraspte gember, knoflook, komijnpoeder, kurkuma en kaneel toe en laat al roerend twee minuten meegaren.
  • Doe dan de plakjes wortel in de pan en giet 1 liter van de bouilllon erbij. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat alles een half uurtje pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verdun hem met extra bouillon tot hij de gewenste dikte heeft (ik voeg zelf nog ongeveer 300 ml bouillon toe, want ik hou niet van zo'n dikke soep). Voeg suiker en het sap van een halve limoen toe en roer goed. Proef en breng op smaak met zout en eventueel wat extra limoensap.
  • Voor het serveren: schep de soep in diepe borden en plaats een theelepel creme fraiche in het midden. Bestrooi met een beetje sumak. Bon appetit!