Onze Franse Keuken

Garnalencocktail – versie 2020

kerst, Vis, Voorgerecht | december 16, 2020 | By

Een garnalencocktail. Dit recept is mijn 2020 versie. Ik heb de klassieker in een nieuw jasje gestoken. Het is een variant met garnalen, avocado en rapapapa….framboos. Eenvoudig te bereiden en snel klaar. Een ideaal kerst voorgerecht dus.

Het voelt raar om nu met kerstrecepten bezig te zijn. Dit jaar loopt alles anders. Jullie zijn in Nederland net in lock-down gegaan en hier in Frankrijk laat men de teugels na onze 2e lock-down eindelijk weer een heel klein beetje vieren. Ik wens jullie allemaal veel sterkte. Het zal voor iedereen een vreemde kerst worden.

Tja, en het kerstdiner. Daar noem je eens iets. Moet je daar ook nog over nadenken….Nou, misschien is deze garnalencocktail versie 2020 een idee – als voorgerecht. Geen traditionele cocktailsaus, maar een licht zuur-zoetige dressing op basis van verse frambozen gaat over de garnalen. Echt een lekkere combinatie. Al helemaal met nog wat avocado erbij.

Op de foto zijn overigens grote garnalen te zien. Ik raad je aan die te vervangen door Hollandse garnaaltjes. Die zijn hier bij ons in Frankrijk nu niet verkrijgbaar, maar anders had ik die genomen.

Komende week zet ik nog twee nieuwe, eenvoudig te bereiden, kerst bijgerechten voor jullie online. Verder staan er meer dan genoeg kerstrecepten op mijn blog. Dus ben je op zoek naar wat extra inspiratie. Neem dan vooral ook HIER (kerstrecepten) een kijkje.

Garnalencocktail versie 2020

Garnalen en avocado met een frisse zoet-zure dressing op basis van verse frambozen.
Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: French
Trefwoord: garnalencocktail
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 70 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1 avocado
  • 6 verse frambozen

Voor de frambozen dressing

  • 10 verse frambozen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel vloeibare honing

Bereiding

  • Maak eerst de frambozendressing. Meng alle bestanddelen voor de dressing met een staafmixer of in je keukenmachine tot een mooie gladde felroze dressing.
  • Dek de dressing af en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Op het moment van serveren: Zet twee leuke schaaltjes klaar. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de avocado over de schaaltjes. Schep de garnaaltjes op de avocado. Sprenkel de frambozendressing erover (let op: je hebt dus niet alle dressing nodig) en garneer met drie verse frambozen per schaaltje. Giet desgewenst het restant van de dressing in een kannetje en zet dat ook op tafel voor de liefhebbers. Serveer en geniet. Bon appetit!

1 Comment

  1. Frenk van Mierlo

    december 19, 2020 at 10:43 am

    Dag Lisette en familie,
    Laten we hopen dat het nieuwe jaar een jaar wordt zonder veel leed maar een jaar met heel veel leuke zaken zoals muziek maken,wandelen,creatief bezig zijn en bovenal heerlijk kokkerellen. De corona tijd heeft veel kapot gemaakt maar ook zijn er zaken in positieve zin voor terug gekomen daar mogen wij de ogen niet voor sluiten.Ik wens jullie een prachtig 2021met veel gasten en wellicht dat Lyanne en ik ook weer eens richting Frankrijk gaan maar dat zien we later wel. Ga lekker door met dat gene wat het leven zo mooi kan maken ik blijf jou trouw volgen !! Fijne kerstdagen, gr Frenk.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress