Rijst met sumak

Toen ik dit recept van rijst met sumak en rauw eigeel zag – moest ik het gewoon eens even testen. De sumak geeft het een heel lichtzuur accentje mee, de boter en het romige eigeel maakt het geheel lekker smeuïg. Erg lekker! Ik vind deze rijst een ideaal bijgerecht voor iedere vorm van kip uit de oven.
Recept: Rijst met sumak
Voor 2/4 personen
Ingrediënten:
– 250 gram basmatirijst
– 50 gram ongezouten roomboter
– 2-4 theelepels sumak (ongeveer 1/2 tot 1 theelepel per bord)
– 4 eidooiers
Bereiding:
– Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
– Giet de rijst af en roer de roomboter erdoor.
– Verdeel de rijst over de borden of kommen.
– Leg heel voorzichtig de eigelen op de rijst (één per bord/kom).
– Sprenkel een (halve) theelepel sumak over de rijst en serveer. Bon appetit!
Bron: Dit recept komt uit – Onder de olijfboom – Manuela Darling Gansser