Onze Franse keuken

Rijst met sumak

Herschaalde2Bkopie2Bvan2B1-DSC_0094.jpg

Uncategorized | mei 6, 2015 | By

Altijd leuk om een nieuwe manier te ontdekken om rijst wat op te leuken. Ik vind het een heerlijk bijgerecht, maar gewoon recht-toe-recht-aan oogt het vaak zo saai. Dus ga ik vaak voor wilde rijst, want die verschillende kleuren alleen al zien er prachtig uit. Gebakken rijst is ook een goede optie, of gewoon wat (verse) kruiden erdoor voor een smaakaccentje. Als ik helemaal uit wil pakken maak ik een rijsttaart.

Toen ik dit recept van rijst met sumak en rauw eigeel zag – moest ik het gewoon eens even testen. De sumak geeft het een heel lichtzuur accentje mee, de boter en het romige eigeel maakt het geheel lekker smeuïg. Erg lekker! Ik vind deze rijst een ideaal bijgerecht voor iedere vorm van kip uit de oven.

Recept: Rijst met sumak
Voor 2/4 personen

Ingrediënten:

– 250 gram basmatirijst
– 50 gram ongezouten roomboter
– 2-4 theelepels sumak (ongeveer 1/2 tot 1 theelepel per bord)
– 4 eidooiers

Bereiding:

– Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
– Giet de rijst af en roer de roomboter erdoor.
– Verdeel de rijst over de borden of kommen.
– Leg heel voorzichtig de eigelen op de rijst (één per bord/kom).
– Sprenkel een (halve) theelepel sumak over de rijst en serveer. Bon appetit!

Bron: Dit recept komt uit – Onder de olijfboom – Manuela Darling Gansser

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment