Onze Franse keuken

Oosterse komkommersalade

Komkommersalade.jpg

Salades | april 25, 2014 | By

Komkommersalade is altijd een fijn fris bijgerecht. Ik maak hem vaak met verse dille, maar ik moet zeggen dat deze Oosterse variant ook punten scoort. Ik vind deze salade zelf het allerlekkerst bij wat stokjes saté van de BBQ. Een stukje stokbrood erbij en smullen maar!

Recept: Oosterse komkommersalade

Ingrediënten:
Voor 4/8 personen

– 2 komkommers
– 4 takjes verse munt & desgewenst koriander
– 4 takjes bieslook

Voor de dressing:
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels rijstwijnazijn
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel versgeraspte gember (stukje v 2 cm)
– rasp van 1/2 citroen
– zeezout & versgemalen peper

Bereiding:
– Schaaf de komkommers (met schil) in de lengte in dunne plakjes en leg ze op een serveerschaal.
– Trek de blaadjes munt (& koriander) van de takjes en hak de blaadjes grof. Strooi ze over de komkommer.
– Knip de bieslook in kleine stukjes boven de komkommer.
– Meng alle elementen voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met royaal zeezout en versgemalen peper. Besprenkel de komkommer, munt (&koriander) en bieslook met de dressing en serveer.

Bron: deze salade is gebaseerd op een salade uit Happy days met the naked chef– Jamie Oliver

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment