Salade van gegrilde halloumi en avocado met een dressing van rode biet
Ingrediënten:
– gemengde sla
– 1 blok halloumi (250 gram)
– 1 grote gekookte biet (150 gram)
– 1 rijpe avocado
– sap van 1/2 citroen
– 30 ml olijfolie
– zout & peper
Bereiding:
– Hak de rode biet in grove stukken en meng die, samen met het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een grove puree. Breng, indien nodig, op smaak met wat extra citroensap en of zout & peper.
– Schil en ontpit de avocado en snijd in stukjes
– Snijd de halloumi in plakken (8 à 10). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur en bak de plakken halloumi ongeveer 1 minuut per kant.
– Schik de sla en avocado op een schaal. Leg de plakken gegrilde halloumi erop en verdeel de bietjesdressing erover. Serveer en geniet!
Bron: Dit recept is mijn bewerking van gerecht uit Keuken – Nigella Lawson.
Lies Smits
mei 23, 2013 at 11:45 pmLijkt me heerlijk!
Tieneke
april 17, 2016 at 12:32 pmGisteren de salade gemaakt voor vrienden hij was heerlijk ??
Lisette
april 29, 2016 at 9:02 amOh fijn Tieneke. Leuk dat hij in de smaak valt.
Patrick
mei 9, 2016 at 7:59 pmHeb er een beetje walnoten bijgevoegd
Lisette
mei 17, 2016 at 8:17 amOHHH goed idee – Patrick. Doe ik volgende keer ook. Thanks voor de suggestie.