Onze Franse Keuken

Kookgadget: Test stoomfunctie van Demeyere rookpan

broccoli.jpg

Uncategorized | juni 26, 2012 | By

Beloofd is beloofd. Na de rook-sessie van vorige maand (zie: Rookpan)  is het nu tijd om de andere functie van de Demeyere rookpan te proberen: STOMEN. Ik zal vast één ding verklappen: Ik ben helemaal om!

Nou daar gaan we. Ik heb de pan weer uit de kast getrokken (inderdaad -zoals verwacht – in de tussentijd niets gerookt) en ga broccoli stomen – prima groente voor dit karweitje lijkt me. Hoelang moet dat eigenlijk stomen? Geen idee. Ik google het en de eerste hit op mijn beeldscherm is ‘http://www.vooroma.nl/‘ Hmmmm, ik val nou niet echt wat je zegt in die doelgroep. Toch klik ik op de link en kom bij een artikel van Freya Zuiderwaart terecht. Een overzichtelijk vlot geschreven stuk over het stomen van diverse soorten groente (zie: Stomen voedsel ) . Handig voor de beginnende stomer -ik dus.

Voor broccoli adviseert ze 5 tot 10 minuten en bovendien lees ik dat je niet persé met water hoeft te stomen, maar dat het ook kan met bouillon. Mooi – ik ga voor kippenbouillon. Ik wil het eerst even uittesten en gebruik dus in eerste instantie maar een paar roosjes.

Ik giet 550 ml hete kippenbouillon in de Demeyere en zet deze vervolgens op hoog vuur. Het rooster erin – de broccoli erop en deksel dicht. De keukenwekker op 10 minuten en….klaar.

 

 

Bouillon in de pan, broccoli erin.
Deksel op de pan

 

Laat het geheel 10 minuten stomen

 

en …….de gestoomde broccoli is klaar

Ideaal! Deze stoomfunctie werkt echt als een dolle. De roosjes blijven prachtig helder groen van kleur en de smaak is puur. Nog een voordeel: Je keuken ruikt niet naar broccoli – iets wat bij koken (bij ons in ieder geval) wel altijd het geval is. Deze stoomfunctie is dusdanig gebruiksvriendelijk en handig dat hierdoor de aanschaf van deze pan in één keer toch volledig nuttig blijkt.

Kortom – ja hij is wat prijzig, maar je slaat echt twee vliegen in één klap: Als je het net als ik best leuk vindt om twee keer per jaar iets te roken en daarnaast een gebruiksvriendelijke stoompan goed kunt gebruiken dan moet je deze pan kopen. De rookpan wint het wat mij betreft dan ook met glans van de rookoven dankzij zowel het gebruiksgemak als deze extra ‘stoom’-functie.

Als ik Demeyere was dan zou ik deze pan (ook) in de markt zetten als ‘Stoompan met rookfunctie’.
Het is maar een ideetje……

Zie voor productinformatie over deze Demeyere pan: Demeyere rookset
Voor algemene informatie omtrent Demeyere pannen: Website Demeyere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress