Onze Franse Keuken

Leiden Culinair 2012: Genieten van ‘Een stukje Frankrijk in Leiden’

Uncategorized | juni 27, 2012 | By

Morgen gaat Leiden Culinair weer van start: Vier dagen lang lekkernijen proeven en genieten.

Tijdens dit evenement verplaatsen diverse restaurants uit Leiden en omstreken hun keuken naar het festivalterrein op de Garenmarkt en vertonen daar hun culinaire kunsten. Zo geeft sterrenrestaurant Niven uit Rijswijk acte de présence met een ‘Granitee van Gin-tonic met gekarameliseerde olijf en limoen’.

Dit jaar zijn ook mijn broer en schoonzus van de partij met restaurant Bistro Le Troubadour. Dat maakt deze 26e editie van dit evenement voor mij persoonlijk extra speciaal. Ik ben ontzettend trots op ze! Martijn en Astrid voorzien Leiden Culinair 2012 van een Frans tintje met de volgende gerechten:

Menu van Bistro Le Troubadour – Leiden Culinair 2012
Fruits de mer:
Schaal- en schelpdieren geserveerd met aïoli en boerenbrood € 7,50
 
Steak frites:
Steak van de grill geserveerd met frites en dragonmayonaise € 7,50
 
Confit de canette servis au salade choucroute:
Gekonfijt eendenboutje geserveerd met een frisse zuurkoolsalade
€ 7,50
 
Tarte tatin au caramel beurre salé:
Franse klassieker geserveerd met kaneelijs € 7,50

Ik krijg enorme trek als ik het menu alleen al lees. Helaas kunnen wij zelf niet van de partij zijn om deze heerlijkheden te gaan proeven; Tja…..we wonen in Frankrijk en ons hoogseizoen is in volle gang. Jammer, maar ik hoop dus dat jullie de honneurs voor ons willen waarnemen.

Trouwens nog een goede reden om dit weekend een bezoek te brengen aan Leiden: Gelijktijdig met Leiden Culinair barsten namelijk ook de Leidse Lakenfeesten los. De binnenstad staat gedurende het gehele weekend bol van feestelijke activiteiten met onder andere diverse live-optredens, een (nostalgische) kermis, museumnacht, curiosamarkt en dragonboatraces. De jaarlijkse peurbakkentocht door de Leidse grachten zal dit jaar op vrijdagavond plaatsvinden. Altijd erg gezellig – onder het genot van een drankje langs de kant kijken naar de stoet uitbundig versierde boten.

Volgens de weersvoorspellingen worden het lekker zonnige en warme dagen – wat wil een mens nog meer?
Dus ik zou zeggen: op naar Leiden mensen, ga de Franse gerechtjes proeven bij Bistro Le Troubadour (stand nr 15) en doe en passant ook Martijn & Astrid de hartelijke groeten van ons!

Voor meer info over Leiden Culinair & het programma van de Leidse Lakenfeesten:
Leiden Culinair 2012
Leidse Lakenfeesten

Mocht je van het weekend nou geen tijd hebben, dan kan je uiteraard ook een ander keertje genieten van  ‘een stukje Frankrijk in Leiden’. Bistro Le Troubadour ligt in de Leidse binnenstad aan de Breestraat naast de Stadsgehoorzaal. Ook leuk om eens te gaan lunchen tijdens een dagje winkelen of in combinatie met een museumbezoek. Psst,….de proeverij van chocolade is mijn persoonlijke dessert-favoriet. Voor meer info & reserveringen ‘Bistro Le Troubadour’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress