Onze Franse Keuken

Kick-off Kerst 2018

Uncategorized | december 3, 2018 | By

Kick-off Kerst 2018. Traditiegetrouw begin ik december met de presentatie van het kerstprogramma op ‘Onze Franse Keuken’. Altijd weer een uitdaging om leuke kerstrecepten te bedenken. De drukste maand op mijn blog. Er zijn al een aantal kook- en fotosessies achter de rug en mijn planning is klaar. Dus…Wat kunnen jullie de komende weken verwachten op mijn blog?

Ik begin komende week met een recept voor een heerlijke stoofpot met pastinaak en kastanje. Een ideaal gerecht voor een stressvrije kerst. Ook heb ik een Frans maisbrood recept verzonnen. Geïnspireerd op het maisbrood van Ottolenghi uit zijn nieuwe kookboek Simpel. Makkelijk om te maken en weer eens wat anders. Ik vind het in ieder geval een goed plan om dit zelfgebakken brood bij de kerstsoep te serveren. 

Daarnaast heb ik voor de kookgadget-liefhebbers onder jullie een recept voor varkenshaas uit de rookoven. Ook de spiraalsnijder komt voorbij voor een leuk vegetarisch voorafje met pastinaak ‘spaghetti’.

De show stopper van mijn kerstrecepten voor 2018 is toch wel ‘Magret de canard met een zwarte-knoflook saus’. Daar ben ik het meest trots op. Geroosterde biet salade met feta en frambozenvinaigrette vind ik daar heel goed bij passen als bijgerecht. Dus dat recept staat ook op het programma. Over bijgerechten gesproken. Wat dacht je van geroosterde bloemkool met bacon en appel? Klinkt goed, toch?! Het recept komt er aan. Verder nog wat fijne borrelhapjes en de laatste dagen voor kerst laat ik je een mooi dessert en een kersttaart zien. 

Dus ik hoop dat jullie klaar zijn voor een flinke dosis ‘Onze Franse Keuken’ kerstinspiratie….

3 Comments

 1. Ans sansers

  december 3, 2018 at 8:07 pm

  Het lijkt me heel erg leuk om een kookweek bij je te volgen,denk aan juni,het punt is dat we(mijn man en ik)samen komen en daarna naar ons huis in spanje gaan,ben een beetje bang dat het wat te lang is voor hem om zich te amuseren.

  Reply
 2. Claudia

  december 3, 2018 at 10:23 pm

  Lies, ik zit er helemaal klaar voor. Wij zijn dit jaar aan de beurt om te koken voor de familie en de inspiratie laat me een beetje in de steek. Dus laat maar komen, die kerstrecepten!
  Dikke kus, Clau

  Reply
 3. Lisette

  december 4, 2018 at 7:44 am

  Komt helemaal goed blogfee – dikke zoen

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress