Onze Franse Keuken

Spareribs uit de oven

Spareribs2Buit2Bde2Boven.jpg

Vlees | juni 21, 2015 | By

Ik ben dol op spareribs. Eigenlijk eet ik ze hier nooit. Ze zijn ook helemaal niet verkrijgbaar bij restaurants in de omgeving. Toen ik een tijdje terug een beetje op Pinterest zat te surfen zag ik daar een leuk recept voor spareribs uit de oven. Zou dat wat zijn? Ik besloot de proef op de som te nemen. Dus haalde ik wat ‘travers de porc’ in huis en testen maar. En? Ok, ze zijn lekker, maar eerlijk is eerlijk: Ik mis een beetje de typische BBQ-vibe. Bovendien ben je wel even bezig om ze te maken, want ze moeten vrij lang in de oven. Wel een leuk ‘slecht weer’ kookproject. Wil je ze ook een keertje uitproberen? Dit is het recept:

Recept: Spareribs uit de oven
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 800 gram varkensribben

Voor de marinade:
– 2 tenen knoflook, geperst
– 1 theelepel gemberrasp
– 1 theelepel mosterdpoeder
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel worchestersauce
– 2 eetlepels ketjap
– 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel sambal
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereiding:

– Maak eerst marinade: roer alle bestanddelen van de marinade goed door elkaar in een kom (of diepvrieszak). Leg de varkensribben erin en draai ze goed, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje marinade. Dek af en zet in de koelkast. Laat min. 3 uur marineren (ik doe het een dag van tevoren).
– Verwarm de oven voor op 125 graden.
– Zet een braadslee met een rooster klaar.
– Haal de varkensribben uit marinade en leg ze op het braadsleerooster met de bolle kant naar boven. (de ribben dus aan de onderkant).
– Giet een beetje water in de braadslee onder het rooster.
– Schuif de braadslee voorzichtig in het midden van de oven en gaar de ribben 45 minuten.
– Verhoog dan de oventemperatuur naar 150 graden en gaar nog 45 minuten.
– Zet dan de grill aan en verhoog de temperatuur naar 180 graden en gril de ribben nog 30 minuten. Hou ze goed in de gaten om te zorgen dat ze niet te donker worden. Dek, indien nodig, af met een beetje aluminiumfolie. Serveer de spareribs met een lekkere knoflooksaus en BBQ saus. Bon appetit!

1 Comment

  1. Anoniem

    januari 3, 2016 at 11:48 am

    Klinkt goed. 1 vraag hoeveel water mort er in de braadslee? Moet het water gedurende de hele baktijd niet opraken of mag alles verdampen?

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress