Snelle Kaneelrolletjes: stap-voor-stap
Recept: Snelle kaneelrolletjes
Ingrediënten:
– 1 pak/rol bladerdeeg
– 70 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 1,5 theelepel kaneel
– 60 gram suiker
– snufje zout
– 1 eigeel
– beetje boter of olie voor invetten bakplaat
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Maak een kaneelbotertje: prak de boter met de kaneel, suiker en zout goed door elkaar, totdat je een gladde spread hebt.
– Zet een bakplaat klaar en vet hem in met een beetje boter of olie.
– Rol je bladerdeeg uit op je werkblad en smeer een dunne laag kaneelboter op.
– Rol je plak bladerdeeg op.
– Leg de plakjes naast elkaar en leg er wat bakpapier overheen. Rol daar voorzichtig met de deegroller overheen om je plakjes iets dunner te maken ( tot ongeveer 0,5 cm dik).
– Leg de schijfjes naast elkaar op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met een beetje losgeklopt eigeel.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak je kaneelrolletjes in 15 minuten gaar. Bon appetit!
Cecile Van Lerberge
november 8, 2015 at 11:35 amHeerlijke kaneelkoekjes!!!!!