Onze Franse keuken

Verse borlottibonen – deel 2 – Recept warme bonensalade met rucola en dressing van citroenmelisse-pesto

Uncategorized | juli 3, 2012 | By

Van de week heb ik voor het eerst citroenmelisse-pesto gemaakt. Verrassend lekker. Ik heb deze vervolgens gebruikt als dressing voor een warme bonensalade. Ik was namelijk op zoek naar een recept voor mijn Verse borlottibonen en bedacht me ineens ‘waarom mix ik ze niet gewoon met wat van de pesto?’ Spontane ingevingen leveren vaak de leukste gerechten op. Een beetje freubelen en tada….

Borlottibonen hebben een wat nootachtige smaak en de combinatie met pittige rucola en deze frisse pesto werkt goed. De smaken vullen elkaar mooi aan. Mocht je nou geen verse borlottibonen in huis hebben (tja, er zijn van die dagen) dan kan je deze salade ook prima maken met vrijwel iedere andere soort bonen. Nog leuker; een aantal verschillende soorten. Wat mijzelf ook lekker lijkt – maar die had ik hier even niet voorhanden – wat haricot verts toevoegen.

Koud smaakt deze salade overigens ook prima, maar als je hem warm serveert komen de bonen meer tot hun recht. Een leuk nieuw gerecht met originele ingredïenten. Die voeg ik in ieder geval toe aan onze La Panacée receptenbox. Wil je hem ook eens maken? Dit is het recept:

Recept: Warme bonensalade met rucola en een dressing van citroenmelisse-pesto

Ingredïenten:

– 100 gekookte verse borlottibonen (te vervangen door andere bonensoort(en))
– 50 gram doperwtjes
– handje rucola
– 2 eetlepels citroenmelissepesto
– 1 eetlepel olijfolie
– zeezout & versgemalen peper

Bereiding:
– Kook de bonen en de doperwtjes en giet ze af
– Meng de olijfolie en met de pesto om deze laatste wat te verdunnen tot een dressing
– Giet de pestodressing over de boontjes en hussel met je handen, zodat alle boontjes een beetje bedekt zijn.
– Voeg de rucola toe en hussel nog eens.
– Schep de warme bonensalade in een ondiepe schaal. Geef een goede draai aan de zout- en de peper molen en serveer met een mandje knapperig stokbrood. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment