Tomaten pesto

Enige tijd geleden organiseerde ik een winactie op mijn blog. Daarbij vroeg ik de deelnemers aan te geven, welk blogrecept zij graag in video vorm terug zouden willen zien. De winnares ging voor de supersnelle pasta met tonijn en rode pesto.
Vandaag heb ik die video opgenomen. De grap is, dat ik in het originele recept rode pesto gebruik uit een potje. Daar merk ik wel aan, dat ik de afgelopen jaren toch wat veranderd ben op kookgebied. Ik maak al jaren mijn pesto’s zelf. Het klusje is zo gepiept en het is een stuk lekkerder dan een gekochte versie. Ook realiseer ik me nu, dat mijn tomaten pesto nog niet eens op mijn blog staat. Dus bij deze, ruim 5 jaar later, alsnog….
Hieronder vind je het recept voor homemade tomaten pesto, zowel in video- als in blog versie. Volgende week vrijdag komt de video van de supersnelle pasta met tonijn online. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Carnavalsweekend toe. ALAAAAAAAAAF!!!!!
Tomaten Pesto
Ingrediënten
- 3 takjes verse basilicum
- 20 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook in stukjes gesneden
- 30 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1/2 theelepel peper
- 45 gram parmezaanse kaas blokje - in stukken gesneden
- 50 ml olijfolie extra vierge
Bereiding
- Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, balsamico azijn, peper en stukken parmezaanse kaas in een keukenmachine. Pureer.
- Giet de olijfolie erbij. Pureer nog even tot je een mooie massa hebt. Klaar!
- Je kunt de pesto in een jampotje gieten en afgedekt ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Marleen
februari 10, 2018 at 8:37 amHeerlijk ga ik maken! De pijnboompitjes niet eerst roosteren?
Lisette
februari 12, 2018 at 10:18 amHi Marleen, nee hoor – niet nodig. Gewoon zo in de mixer doen.
Elly
februari 10, 2018 at 5:35 pmDe tomatenpesto gemaakt. Heerlijk. Moet er een laagje olijfolie op als ik de pesto een paar dagen in de koelkast wil bewaren. .Gr. elly
Lisette
februari 12, 2018 at 2:09 pmVoor een paar dagen hoeft dat niet. Als je het wel doet, kan je het wel iets langer bewaren in de koelkast.
ans sanders
maart 20, 2018 at 11:46 amdag Lisette, ik kreeeg altijd jouw recepten op de mail, echter de laatste tijd niet meer,
vond het altijd zo leuk om te lezen en te maken, hoop dat ik ze weer ga ontvangen.groet ans
Lisette
maart 26, 2018 at 10:37 amHi Ans, ik denk dat de mail even stil ligt, omdat ik al weer even een tijdje geen nieuwe posts geschreven heb. Komen er binnenkort weer aan. Als het goed is, krijg je dan ook gewoon weer berichten per mail. Groetjes,Lisette
Carolien
april 10, 2018 at 8:15 pmDeze pesto voor de tweede keer gemaakt (met de tonijnpasta). Superlekker recept.
Hilde hofkens
oktober 18, 2022 at 10:25 amIk ga het proberen , aangevuld met een recept van pascal naessens!
Lisette
november 9, 2022 at 10:45 amHi Hilde – goed plan – ik hoop dat het goed gelukt is?