Onze Franse keuken

Tomaten pesto

Saus/Chutney/Pesto, Youtube | februari 9, 2018 | By

Enige tijd geleden organiseerde ik een winactie op mijn blog. Daarbij vroeg ik de deelnemers aan te geven, welk blogrecept zij graag in video vorm terug zouden willen zien. De winnares ging voor de supersnelle pasta met tonijn en rode pesto.

Vandaag heb ik die video opgenomen. De grap is, dat ik in het originele recept rode pesto gebruik uit een potje. Daar merk ik wel aan, dat ik de afgelopen jaren toch wat veranderd ben op kookgebied. Ik maak al jaren mijn pesto’s zelf. Het klusje is zo gepiept en het is een stuk lekkerder dan een gekochte versie. Ook realiseer ik me nu, dat mijn tomaten pesto nog niet eens op mijn blog staat. Dus bij deze, ruim 5 jaar later, alsnog….

Hieronder vind je het recept voor homemade tomaten pesto, zowel in video- als in blog versie. Volgende week vrijdag komt de video van de supersnelle pasta met tonijn online. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Carnavalsweekend toe. ALAAAAAAAAAF!!!!!

 

Tomaten Pesto

Voorbereidingstijd2 min
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 3 takjes verse basilicum
 • 20 gram pijnboompitten
 • 1 teen knoflook in stukjes gesneden
 • 30 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 1/2 theelepel peper
 • 45 gram parmezaanse kaas blokje - in stukken gesneden
 • 50 ml olijfolie extra vierge

Bereiding

 • Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, balsamico azijn, peper en stukken parmezaanse kaas in een keukenmachine. Pureer.
 • Giet de olijfolie erbij. Pureer nog even tot je een mooie massa hebt. Klaar!
 • Je kunt de pesto in een jampotje gieten en afgedekt ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Comments

 1. Leave a Reply

  Marleen
  februari 10, 2018

  Heerlijk ga ik maken! De pijnboompitjes niet eerst roosteren?

  • Leave a Reply

   Lisette
   februari 12, 2018

   Hi Marleen, nee hoor – niet nodig. Gewoon zo in de mixer doen.

 2. Leave a Reply

  Elly
  februari 10, 2018

  De tomatenpesto gemaakt. Heerlijk. Moet er een laagje olijfolie op als ik de pesto een paar dagen in de koelkast wil bewaren. .Gr. elly

  • Leave a Reply

   Lisette
   februari 12, 2018

   Voor een paar dagen hoeft dat niet. Als je het wel doet, kan je het wel iets langer bewaren in de koelkast.

 3. Leave a Reply

  ans sanders
  maart 20, 2018

  dag Lisette, ik kreeeg altijd jouw recepten op de mail, echter de laatste tijd niet meer,
  vond het altijd zo leuk om te lezen en te maken, hoop dat ik ze weer ga ontvangen.groet ans

  • Leave a Reply

   Lisette
   maart 26, 2018

   Hi Ans, ik denk dat de mail even stil ligt, omdat ik al weer even een tijdje geen nieuwe posts geschreven heb. Komen er binnenkort weer aan. Als het goed is, krijg je dan ook gewoon weer berichten per mail. Groetjes,Lisette

 4. Leave a Reply

  Carolien
  april 10, 2018

  Deze pesto voor de tweede keer gemaakt (met de tonijnpasta). Superlekker recept.

 5. Leave a Reply

  Hilde hofkens
  oktober 18, 2022

  Ik ga het proberen , aangevuld met een recept van pascal naessens!

  • Leave a Reply

   Lisette
   november 9, 2022

   Hi Hilde – goed plan – ik hoop dat het goed gelukt is?

Leave a Comment