Onze Franse Keuken

Tomaten pesto

Saus/Chutney/Pesto, Youtube | februari 9, 2018 | By

Enige tijd geleden organiseerde ik een winactie op mijn blog. Daarbij vroeg ik de deelnemers aan te geven, welk blogrecept zij graag in video vorm terug zouden willen zien. De winnares ging voor de supersnelle pasta met tonijn en rode pesto.

Vandaag heb ik die video opgenomen. De grap is, dat ik in het originele recept rode pesto gebruik uit een potje. Daar merk ik wel aan, dat ik de afgelopen jaren toch wat veranderd ben op kookgebied. Ik maak al jaren mijn pesto’s zelf. Het klusje is zo gepiept en het is een stuk lekkerder dan een gekochte versie. Ook realiseer ik me nu, dat mijn tomaten pesto nog niet eens op mijn blog staat. Dus bij deze, ruim 5 jaar later, alsnog….

Hieronder vind je het recept voor homemade tomaten pesto, zowel in video- als in blog versie. Volgende week vrijdag komt de video van de supersnelle pasta met tonijn online. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Carnavalsweekend toe. ALAAAAAAAAAF!!!!!

 

Tomaten Pesto

Voorbereidingstijd2 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 3 takjes verse basilicum
 • 20 gram pijnboompitten
 • 1 teen knoflook in stukjes gesneden
 • 30 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 1/2 theelepel peper
 • 45 gram parmezaanse kaas blokje - in stukken gesneden
 • 50 ml olijfolie extra vierge

Bereiding

 • Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, balsamico azijn, peper en stukken parmezaanse kaas in een keukenmachine. Pureer.
 • Giet de olijfolie erbij. Pureer nog even tot je een mooie massa hebt. Klaar!
 • Je kunt de pesto in een jampotje gieten en afgedekt ongeveer een week bewaren in de koelkast.

9 Comments

 1. Marleen

  februari 10, 2018 at 8:37 am

  Heerlijk ga ik maken! De pijnboompitjes niet eerst roosteren?

  Reply
  • Lisette

   februari 12, 2018 at 10:18 am

   Hi Marleen, nee hoor – niet nodig. Gewoon zo in de mixer doen.

   Reply
 2. Elly

  februari 10, 2018 at 5:35 pm

  De tomatenpesto gemaakt. Heerlijk. Moet er een laagje olijfolie op als ik de pesto een paar dagen in de koelkast wil bewaren. .Gr. elly

  Reply
  • Lisette

   februari 12, 2018 at 2:09 pm

   Voor een paar dagen hoeft dat niet. Als je het wel doet, kan je het wel iets langer bewaren in de koelkast.

   Reply
 3. ans sanders

  maart 20, 2018 at 11:46 am

  dag Lisette, ik kreeeg altijd jouw recepten op de mail, echter de laatste tijd niet meer,
  vond het altijd zo leuk om te lezen en te maken, hoop dat ik ze weer ga ontvangen.groet ans

  Reply
  • Lisette

   maart 26, 2018 at 10:37 am

   Hi Ans, ik denk dat de mail even stil ligt, omdat ik al weer even een tijdje geen nieuwe posts geschreven heb. Komen er binnenkort weer aan. Als het goed is, krijg je dan ook gewoon weer berichten per mail. Groetjes,Lisette

   Reply
 4. Carolien

  april 10, 2018 at 8:15 pm

  Deze pesto voor de tweede keer gemaakt (met de tonijnpasta). Superlekker recept.

  Reply
 5. Hilde hofkens

  oktober 18, 2022 at 10:25 am

  Ik ga het proberen , aangevuld met een recept van pascal naessens!

  Reply
  • Lisette

   november 9, 2022 at 10:45 am

   Hi Hilde – goed plan – ik hoop dat het goed gelukt is?

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress