Onze Franse keuken

Thaise pesto

Saus/Chutney/Pesto | februari 12, 2018 | By

Ik blijf even in de pesto sferen hangen. Deze speciale Thaise variant wil ik namelijk ook graag met jullie delen. Dit is een ideaal mengsel voor alle liefhebbers van de Oosterse keuken. Ik maak eigenlijk altijd wel een potje, als ik verse Thaise basilicum kan scoren. Helaas is dat hier op het Franse platteland niet zo vaak het geval . 

Vorige week heb ik toevallig een bosje te pakken gekregen. Tijdens een shopsessie in Brive-la-Gaillarde zag ik het ineens liggen bij de verse kruiden afdeling in een supermarkt aldaar. Degenen onder jullie, die mijn Instagram-account volgen hebben dat al kunnen zien. Gelijk van één van mijn favoriete gerechten gemaakt ‘kip met Thaise basilicum’. De rest van het bosje benutte ik voor deze verrukkelijke pesto. 

Waar gebruik je het voor? Nou heel simpel. Gebruik het als smaakmaker. Roer een paar lepels door gewokte groente. Ook lekker als basis voor een oosters getinte sladressing. Wil je nog meer tips? Neem dan aanstaande woensdag weer een kijkje op mijn blog. Dan laat ik je een héle makkelijke doordeweekse maaltijd zien, waar ik zelf deze Thaise pesto graag voor gebruik. 

Thaise pesto

Voorbereidingstijd1 min
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • 2 takjes verse Thaise basilicum zo'n 10 blaadjes
 • 4 takjes verse koriander klein handje blaadjes - 2 eetlepels ongeveer
 • 35 gram gezouten cashewnoten
 • sap van 1 limoen
 • 1 eetlepel vissaus
 • 1 theelepel verse geraspte gember
 • 1/2 theelepel sambal badjak
 • 1/2 teen geraspte knoflook
 • 2 theelepels suiker
 • 70 ml olijfolie
 • 1 eetlepel sesamolie

Bereiding

 • Doe de Thaise basilicumblaadjes, korianderblaadjes, cashewnoten, limoensap, vissaus, gember, sambal, knoflook en suiker in een keukenmachine. Pureer het geheel tot een grove massa.
 • Giet de olijfolie en sesamolie erbij. Pureer nogmaals tot je een mooi glad geheel hebt. KLAAR!
 • Doe de pesto in een jampotje. In afgesloten potje in de koelkast is de pesto enkele dagen houdbaar.

Comments

 1. Leave a Reply

  Wim
  februari 12, 2018

  Dit lijkt mij heel lekker! Kan het met gewone basilicum? Op de A. Cuypmarkt in Amsterdam kon ik het wel kopen maar sinds ‘n paar maanden zijn we verhuisd naar het Oosten van Nederland.

  • Leave a Reply

   Lisette
   februari 12, 2018

   Hi Wim, nee ik zou deze pesto niet met gewone basilicum maken. Ik heb wel online gelezen, dat dit prima als vervanging van Thaise basilicum kan dienen, maar daar ben ik het persoonlijk echt niet mee eens. Dat geeft zo’n andere smaak. Als je geen Thaise basilicum kunt krijgen, dan zou ik deze pesto niet maken (sorry :-)). Groetjes, Lisette

 2. Leave a Reply

  Joan
  februari 12, 2018

  Do you mix it with noodles or pasta.

  • Leave a Reply

   Lisette
   februari 12, 2018

   Hi Joan – I prefer noodles (or rice).

Leave a Comment