Onze Franse Keuken

Eén dropje maakt nog geen lente…..

Herschaalde2Bkopie2Bvan2B1-IMG_2851.jpg

Uncategorized | maart 13, 2015 | By

 
 Ik ben GEK op drop. Niet gewoon gek – nee, echt GEK!!!! En dan nog het meest op zachte zoete drop: van die droptoefjes van Venco, of kokindjes, of harlekijntjes of nee nog beter van die lichtbruine dropkoppen. Ook muntdrop en van die half winegums – half drop staafjes sla ik niet af. Je ziet, ik sla al op hol als ik alleen al aan drop denk.

Helaas heeft drop voor een flinke kink in de kabel gezorgd voor mijn gezonder genieten project. Op zich kan je af een toe natuurlijk best een paar dropjes snoepen – het genieten met mate principe. Het is me de afgelopen twee maanden met andere lekkere dingen ook gelukt. Zo nu en dan een wijntje en soms een zakje chips. Nou wonen wij in Frankrijk en tada….daar hebben ze geen drop. Althans, geen lekkere drop. Alleen van die dropjojo’s van Haribo en die vind ik echt niet lekker. Dus, zou je denken, geen probleem. Geen drop – geen verleiding.

Klopt als een bus, ware het niet dat Arjan vorige maand naar Nederland is geweest (Carnaval vieren) en heel lief een grote tas boodschappen mee terugbracht – Nederlandse kaas, rookworst, pindakaas, appelstroop en ja, inderdaad ook wat zakjes drop. Die nemen we altijd mee uit Nederland en ok, ik ben dan wel gezonder aan het genieten, maar ik kan me dan toch wel beheersen zeg – kom op –
dacht ik heel naïef – NEE dus.

Arjan kon niet al mijn favorieten vinden en had dus voor een keertje ook een andere zak gepakt. Oh ‘van die zak kan ik zeker afblijven’. Nou gisteren kreeg ik even een MEGA-realitycheck:

Arjan vroeg “he Lies, jij vond die nieuwe dropjes toch niet zo lekker? ” “Eh nee – hoezo?” “Nou er zitten er nog maar 5 in het zakje”……….oh,my God!!! Ik heb de afgelopen twee weken gewoon alle (ja, ook die minder lekkere!!!) dropzakken leeggegeten.

Iedere keer dat ik in de voorraadkast moest zijn, pakte ik een paar dropjes, want een paar dropjes per dag kan immers geen kwaad. De ene keer uit de ene zak en de andere keer uit de andere – voor de variatie;… Tja, ik ben veel in de keuken aan het werk en dus blijkbaar ook wat vaker in de voorraadkast dan gedacht.

Ik ben apetrots op mezelf, zoals jullie zullen begrijpen. En ik was zo goed bezig. MAAR,….ik ga voor de eindsprint – Ik ben maar niet meer op mijn weegschaal gaan staan (ik kan mijn conclusies trekken – en heb hem daarom even in een hoek geschopt). Ik hoop met wat extra sporten (ok – veel extra sporten) en weer wat netter eten de ‘drop’schade in de laatste 2,5 week van mijn gezonder genieten project nog wat te kunnen herstellen. Op 1 april laat ik je weten of het me gelukt is……

psst: nog één laatste bekentenis van deze ‘drop’oholic …zelf de vieze dropjojo’s, die ik speciaal kocht om een foto te kunnen maken voor deze blogpost – de zakken lekkere drop waren immers al gesneuveld -, zijn door ondergetekende opgesnoept…ZUCHT…

4 Comments

 1. Nell Nijssen

  maart 14, 2015 at 9:35 pm

  Ik leg mijn favoriete drop altijd op een slecht bereikbare plek, ergens waar ik dus echt veel moeite moet voor doen. Ik kan je zeggen: dat scheelt echt. Vroeger stonden ze voorin in de voorraadkast en was het steeds bij het openen van de kast: hop eentje in m'n mond en eentje in mijn hand.

  Reply
 2. Anoniem

  maart 15, 2015 at 10:27 am

  Heel herkenbaar! Ik weet nu wat we in juli voor je mee zullen nemen. Een zak drop, eentje dan hè. .. Sterkte met sporten en geniet nog even van de rust voordat het seizoen begint. Groet Ankie

  Reply
 3. Lisette

  maart 31, 2015 at 10:21 pm

  Hi Nell – nou, dat is zeker een overweging waard. Bij mij stonden ze idd voorin – vol in het zicht bij het openen van de deur….:-)

  Reply
 4. Lisette

  maart 31, 2015 at 10:22 pm

  Eéntje moet kunnen :-)….thanks en tot van de zomer!

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress